Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona spageti karbonara. Pjata eshte me origjine italiane dhe quhet spaghetti alla carbonara. Per kete pjate...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gateau me patate, ose tave me patate te shtypura dhe me pas te trazuara me veze dhe djath dhe te mbushura...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme trilece ne shtepi. Vendosa te provoj versionin me krem mou siper dhe jo me krem karamel. Nese doni te beni trilecen...
Per here te pare provova te bej akullore ne shtepi. Si shije zgjodha akulloren baze pasi varjantet jane te ngjashme por mjafton ti pasurosh me perberes te tjere. Receta e...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme Portokalopita, torte greke me portokalle dhe kos. Emri Portokalopita ne greqisht eshte i formuar vetem nga dy fjale: portokalo=portokalle dhe pita=torte,...
Shakshuka eshte nje pjate tradizionale izraeliane, edhe pse origjinen e ka nga Algjeria dhe Tunizia, receta e saj u trasportua ne Israel nga disa hebrenj nen periudhen e imperit Otoman....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion...
Brumi baze per krostata eshte shume i thjeshte dhe i lehte per tu pergatitur. Ju mund te perdorni brumin baze per krostata te ndryshme, si ato te mbushura me recel...
Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila “hidhej ne ajer sikur te kishte...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ciambella me kaki dhe rrush te thate. Ciambella eshte thjesht nje torte ne forme unaze (ka qendern bosh). Duhet te keni...
Krem Katalana eshte nje embelsire tipike spanjolle e gjejme te shkruajtur ne kete menyre: Crema Catalana. Ka nje shije delikate dhe kremoze ne goje. Siper ka nje shtrese sheqer te karamelizuar...
Para nje muaji provava nje pjate Gjeorgjane e cila nuk eshte gje tjeter vecese nje fokace e mbushur me djath dhe veze me emrin Khachapuri adjaruli. Shija eshte superlative, nuk rezistova...
Sot do te shohim si te gatuajme cupcake me cokollate dhe portokalle. Tani jemi ne stinen e duhur te portokalleve te cilat jane plot me vitamina A, B e C....
Kjo recete do te shohim nje embelsire me biskota dhe gjize, kombinimi i tyre eshte super pasi eshte nje mix jo shume i embel por delikat ne shije. Embelsira eshte...
Sot do te shohim si te gatuajme krem pasticerie e cila, si edhe nga vete emri, eshte nje nga kremrat me te perdorur ne pasticeri per pergatitjen e embelsirave. Me...
Keto dite lezova nje recete shume te lezeteshme per tu gatuar per diten e shen valentinit. Kjo recete jo vetem qe eshte teper e thjeshte por eshte teper e bukur....
Salca majoneze eshte nje nga salcat qe mund ta perdorni ne pergatitjen e shume recetave te kripura por perdoret gjithashtu per te shoqeruar patate te skuqura si dhe brenda hamburgerve....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme petulla me kos. Ne te gjitha shtepite shqiptare kudo qe ndodhen jane gatuar te pakten nje here petullat per ne mengjes, nese ju...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kulac me kos. Sekreti per te patur nje rezultat shume te mire eshte pushimi i brumit per te pakten nje ore....
Kjo eshte receta per shendetlie me arra dhe mjalte, receta klasike e embelsires me te preferuar per ditet e festave, per ditelindje ose edhe thjesht...
Pule e mbushur prodhime mishi (salcice dhe proshute), karrota dhe veze te ziera, kjo eshte receta e meposhteme. Veshtiresia e kesaj recete eshte pergatitja e pules para mbushjes. Procedura per...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme strudel me molle. Strudel me molle eshte nje embelsire me origjine austriake dhe me kalimin e kohes u adoptua edhe nga shume...