Si te gatuajme biskotat e Pratos
Cantucci – Biskota te Pratos me cokollate

Shpernda receten ne kanalin tuaj:

Ose kopjoni lidhjen e meposhteme dhe dorgojani kujt te doni!

Perbersit

Rregullo sipas personave
4 kokrra
250gr
500gr
100gr
150gr
1 maje gishtash
100gr te qeruara

Cantucci – Biskota te Pratos me cokollate

Si te gatuajme biskotat e pratos

Karakteristika:
  • Vegjetarian
Kuzhina:

Perbersit

Udhezimet

Shpernda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos. Receta tradicionale e biskotave eshte me bajame. Biskotat tradicionale jane shume te forta pasi konsumohen te shoqeruara me vere te embel (vere e shenjte sic e quajn ne Itali, Vin Santo). Ne kete version do te shohim nje recete te ngjashme por per biskota te buta dhe te mbushura disa me cokollate dhe disa me bajame, te shoqeruara me vin santo jane nje mix perfekt.

Hapat

1
I kryer

Si fillim shkrini gjalpin dhe e lini te ftohet ne temperature ambienti. Coptoni cokollaten ne forma jo te rregullta dhe e fusni ne frizer (ne ngrirje). Ndersa bajamet i pastroni dhe i lini menjane ashtu sic jane.
Me pas ne nje tas shtoni vezet, sheqerin, fryresin e embelsirave (ose pak sode) dhe ne fund gjaplin. Trazoni mire sebashku.

2
I kryer

Kur te keni nje mase te shkrifet shtoni pak e nga pak miellin dhe vazhdoni te trazoni. Kur masa te trashet e punoni me duar.

3
I kryer

Ndani brumin ne dy pjese te barabarta. Ne njeren pjese shtoni cokollaten te sapo nzjerre nga frigoriferi, tek tjetra bajamet. Me pas cdo cope brumi e ndani ne dy pjese te tjera, formoni dy cilinda te gjate sa gjatesia e taves ku do i piqni.

4
I kryer

Mbuloni taven me leter pjekjeje dhe vendosni siper cilindrat e biskotave qe formuat, i shtypni pak siper me duar qe forma te jete pak me e sheshte siper. I vendosni pak large njeri nga tjeteri qe kur te piqen mos te ngjiten mbas fryrjes me njeri tjeterin.

5
I kryer

I piqni ne furre per 20 minuta. Me pas i nzirrni dhe i prisni sikur te jene feta buke dhe i fusni serisht ne furre per 5 minuta te tjera. I sherbeni kur te jene ftohur plotesisht me nje gote vere te embel.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Peshk Levrek ne tigan
mbas
Krem cokollate Ganache
para
Peshk Levrek ne tigan
mbas
Krem cokollate Ganache
Receta te reja?Regjistrohu dhe merr recetat e reja me email!

Rri i axhornuar me recetat e reja qe publikohen here pas here ne kete faqe web. 

Follow me