Si te gatuajme biskotat e Pratos
Background Image

Cantucci – Biskota te Pratos me cokollate

0 0
Cantucci – Biskota te Pratos me cokollate

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
4 kokrra Veze
250gr Sheqer
500gr Miell
100gr Gjalp
150gr Cokollate e erret
1 maje gishtash Fryres per embelsira
100gr te qeruara Bajame

Si te gatuajme biskotat e pratos

Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos. Receta tradicionale e biskotave eshte me bajame. Biskotat tradicionale jane shume te forta pasi konsumohen te shoqeruara me vere te embel (vere e shenjte sic e quajn ne Itali, Vin Santo). Ne kete version do te shohim nje recete te ngjashme por per biskota te buta dhe te mbushura disa me cokollate dhe disa me bajame, te shoqeruara me vin santo jane nje mix perfekt.

(Visited 526 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Si fillim shkrini gjalpin dhe e lini te ftohet ne temperature ambienti. Coptoni cokollaten ne forma jo te rregullta dhe e fusni ne frizer (ne ngrirje). Ndersa bajamet i pastroni dhe i lini menjane ashtu sic jane.
Me pas ne nje tas shtoni vezet, sheqerin, fryresin e embelsirave (ose pak sode) dhe ne fund gjaplin. Trazoni mire sebashku.

2
I kryer

Kur te keni nje mase te shkrifet shtoni pak e nga pak miellin dhe vazhdoni te trazoni. Kur masa te trashet e punoni me duar.

3
I kryer

Ndani brumin ne dy pjese te barabarta. Ne njeren pjese shtoni cokollaten te sapo nzjerre nga frigoriferi, tek tjetra bajamet. Me pas cdo cope brumi e ndani ne dy pjese te tjera, formoni dy cilinda te gjate sa gjatesia e taves ku do i piqni.

4
I kryer

Mbuloni taven me leter pjekjeje dhe vendosni siper cilindrat e biskotave qe formuat, i shtypni pak siper me duar qe forma te jete pak me e sheshte siper. I vendosni pak large njeri nga tjeteri qe kur te piqen mos te ngjiten mbas fryrjes me njeri tjeterin.

5
I kryer

I piqni ne furre per 20 minuta. Me pas i nzirrni dhe i prisni sikur te jene feta buke dhe i fusni serisht ne furre per 5 minuta te tjera. I sherbeni kur te jene ftohur plotesisht me nje gote vere te embel.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Peshk Levrek ne tigan
para
Krem cokollate Ganache
para
Peshk Levrek ne tigan
para
Krem cokollate Ganache
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here