Përbërsit
-
4 kokrra Veze
-
250gr Sheqer
-
500gr Miell
-
100gr Gjalp
-
150gr Cokollate e erret
-
1 maje gishtash Fryres per embelsira
-
100gr te qeruara Bajame
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos. Receta tradicionale e biskotave eshte me bajame. Biskotat tradicionale jane shume te forta pasi konsumohen te shoqeruara me vere te embel (vere e shenjte sic e quajn ne Itali, Vin Santo). Ne kete version do te shohim nje recete te ngjashme por per biskota te buta dhe te mbushura disa me cokollate dhe disa me bajame, te shoqeruara me vin santo jane nje mix perfekt.
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim shkrini gjalpin dhe e lini te ftohet ne temperature ambienti. Coptoni cokollaten ne forma jo te rregullta dhe e fusni ne frizer (ne ngrirje). Ndersa bajamet i pastroni dhe i lini menjane ashtu sic jane. |
2
I kryer
|
Kur te keni nje mase te shkrifet shtoni pak e nga pak miellin dhe vazhdoni te trazoni. Kur masa te trashet e punoni me duar. |
3
I kryer
|
Ndani brumin ne dy pjese te barabarta. Ne njeren pjese shtoni cokollaten te sapo nzjerre nga frigoriferi, tek tjetra bajamet. Me pas cdo cope brumi e ndani ne dy pjese te tjera, formoni dy cilinda te gjate sa gjatesia e taves ku do i piqni. |
4
I kryer
|
Mbuloni taven me leter pjekjeje dhe vendosni siper cilindrat e biskotave qe formuat, i shtypni pak siper me duar qe forma te jete pak me e sheshte siper. I vendosni pak large njeri nga tjeteri qe kur te piqen mos te ngjiten mbas fryrjes me njeri tjeterin. |
5
I kryer
|
I piqni ne furre per 20 minuta. Me pas i nzirrni dhe i prisni sikur te jene feta buke dhe i fusni serisht ne furre per 5 minuta te tjera. I sherbeni kur te jene ftohur plotesisht me nje gote vere te embel. |