Përbërsit
-
2 Peshk Levrek
-
1 dege e freket Rozmarine
-
2 luge gjelle Vaj ulliri
-
4 thelpinj Hudher
-
½ luge kafeje ErzaErza te thata mix per pjekje mishi dhe peshku
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme peshk levrek ne tigan. Receta eshte pak me e pasur sesa peshku i skuqur thjesht ne tigan. Per kete recete kam perdorur 2 peshq te medhenj te pastruar nga halat.
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim pastroni peshqit nga luspat dhe nga barku. I shplani peshqit mire. I ndani ne dy pjese per se gjati, u hiqni halat dhe i lini te kullojne. Nese nuk beni dot prerjen i lini peshqit te plote... do te duhen 3 -4 minuta me shume per pjekjen. |
2
I kryer
|
Merni nje tigan te madh, shtoni vajin e ullirit dhe e vendosni ne zjarr te mesem. Shtoni hudhrat e pastruara dhe te prera ne dy pjese. I lini hudhrat ne copa te medha qe me pas ti hiqni kur sherbeni peshkun. |
3
I kryer
|
Kriposni peshkun me duar, reshtoni fetat ne tigan dhe me pas sperkatni me erzat e thata mix (shiten ne kete menyre ne supermarket), shtoni rozmarinen dhe i lini te skuqen. |
4
I kryer
|