Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
1 1
Peshk shpat ne furre

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 thela te pastruara
2 luge gjelle
2 kokrra
sipas deshires
1 dege e fresket
1 luge kafeje

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Peshk shpat ne furre

Recete light dhe e mire

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme peshk shpate ne furre. Kjo recete jo vetem qe pergatitet ne dy minuta , por edhe piqet shpjete dhe ka nje shije shume te mire. Nje pajte peshku e shpejte e shijeshme dhe e shendeteshme. Mund te shoqeroni peshkun shpat me patate te ziera ose thjesht me pak sallate jeshile. Per te pegatitur pjaten ju duhet peshk shpat i fresket i prere ne feta me lartesi me pak se nje centimeter. Ju dhet pak pier i zi ose edhe i kuq ose roze.

Si te gatuajme peshk shpat ne furre

Steps

1
Done

Si fillim merni limonat dhe i ndani secilin ne 4 pjese. I ndani sipas deshires tuaj. Do te keni gjithesej 8 feta limoni. 2 thela limoni ju duhen per lengun kurse 6 thelat e tjera per dekor ne cdo pjate ku do te vendosni nga nje thele peshk shpat.

2
Done

Merni thelat e peshkut shpate (te cilat i keni pastruar me pare) dhe i kriposni sipas deshires, shtrydhni siper pak leng limoni dhe i lini menjane te marinohen per 5-10 minuta.

3
Done

Merni nje tepsi dhe e lyeni me nje luge vaj ulliri, rreshtoni thelat e peshkut shpate mbi te dhe sperkatini serisht me lugen tjeter te vajit te ullirit. Sperkatni siper fetave te peshkut me pak piper te zi nese deshironi.

4
Done

Vendosni thelat e peshkut ne furre te piqen per 15-20 min ne 180 °C. Do te vini re se peshku do te mari siper nje ngjyre te kuqerremte... do te thote qe eshte gati.

5
Done

Sherbeni peshkun te ngrohte, pasi e nzirrni nga furri vendosni siper cdo thele pak fare gjalp i cili do te shkrij nga temperatura e peshkut. I ndani thelat e peshkut shpat ne pjata dhe me pas dekoroni me majdanozin e fresket te grire holle dhe me nje thele limoni anash. Shoqeroni cdo pjate me peshk shpat me sallate jeshile ose me cfare te deshironi.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kek me molle dhe kos
next
Musaka me mish te grire dhe beshamel
previous
Kek me molle dhe kos
next
Musaka me mish te grire dhe beshamel