Background Image

Musaka me mish te grire dhe beshamel

0 0
Musaka me mish te grire dhe beshamel

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
450 gr vici Mish i grire
1 kokerr Qepe e bardhe
1 gote Vere e bardhe
1 kg Domate
50gr Djath i grire
3 kokrra te mesme Patate
1 kg Patellxhane
1 luge gjelle Vaj ulliri
1 gote rakie Vaj luledjelli
Kripe
Piper i zi
Qimnon
Rigon
Per asemblimin e pjates
1/2 l Salce beshamel
25 gr Djath i grire
Kuzhinë:

Përbërsit

  • Per asemblimin e pjates

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim pikerisht si te gatuajme musaka, e cila eshte nje recete tipike greke. Musaka ngjan shume me pajten lazanja italine por nuk eshte e njejta gje. Eshte nje recete shume e njohur ne greqi dhe perdoret shume pasi eshte nje pjat plot kalori dhe energji. Mjafton nje pajte me musaka dhe jeni ne rregull pothuajse per gjithe diten. Nuk eshte recete e shpejte, eshte komplekse dhe ka shume hapa per tu pergatitur por ka nje te mire qe mund ta konservoni per 2 dite ne frigorifer. Per kete recete ju duhet te pergatisni gjysem liter salce beshamel, receten e te ciles e gjeni ketu: Salca Beshamel Receta

Si te gatuajme Musaka

Si te gatuajme musaka
Si te gatuajme musaka
(Visited 2 257 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Pergatitja e mishit

Pasi keni qeruar qepen e lani dhe e prisni ne kubike te vegjel. Vendosni nje tigan te gjere ne zjarr dhe shtoni vajin e ullirit. Skuqni qepen pasi vaji te jete nzehur pak.
Shtoni mishin e grire dhe e lini dhe trazoni deri sa te jete skuqur ne menyre te njetrajteshme.
Shtoni veren e bardhe dhe domatet e lara dhe te prera ne copa te vogla. Rregulloni me pak kripe sipas deshires, piper te zi, rigon si dhe qimnon. Filloni gjithmone te hodhni erzat pak e nga pak dhe provoni deri sa tu pelqej ne shije, shtoni me shume erzat qe preferoni. Lini mishin te ziej ne veren dhe lengun e tij deri sa te mos kete me leng dhe mishi te jete zier. Shtoni 25 gr djath te grire dhe trazini mire.

2
I kryer

Pergatitja e patellxhaneve

Lani patellxhanet dhe i fshini me nje pecete te thate. Eliminoni bishtin dhe me pas i prizni per se gjati duke krijuar feta te holla dhe te gjata. I hidhni ne nje tas me uje dhe kripe dhe i lini te pushojne per gati 30 min. Me pas i kulloni dhe i skuqni me vaj luledjelli ne nje tigan antiaderent deri sa te marrin nje ngjyre te embel kafe.
I vendosni ne nje pjate ku me par keni shtruar disa kartopecata qe te thithin vajin e tepert.

3
I kryer

Pergatitja e patateve

Pasi keni qeruar patatet i prisni ne thela te rrumbullakta dhe i skuqni shpejt e shpejte me pak vaj luledjelli. Duke i kaurdisur shtoni pak rigon dhe piper te zi. I hiqni dhe i lini ne nje pjate ku keni vendosur kartopeceta qe te thothon vajin e tepert.

4
I kryer

Asemblimi i musakes

Merni nje tepsi katrore antiaderenete dhe filloni me shtresen e pare te musakes. Shtresa e pare eshte me patate (i hidhni te gjitha patatet). Shtresa e dyte eshte me patellxhane (hidhni gjysmat), shtoni mishin e grire komplet dhe me pas gjysmat e tjera te patellxhaneve. Shtoni siper shtresen e fundit e cila eshte salca beshamel dhe me pas sperkateni musakan me djath te grire.
Vendoseni musakan ne furre per 1 ore ne 180° C. Kur siper te jete formuar nje siperfaqe krokante dhe ngjyre kafe e embel musaka eshte gati. E hiqni musaken nga furri dhe e lini te ftohet per 10 min. E sherbeni ne copa katrore.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Peshk shpat ne furre
para
Krem pasticerie
para
Peshk shpat ne furre
para
Krem pasticerie
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here