Përbërsit
-
1 kg Mish viciMish i zier dhe i pergatitur si receta e keshilluar me siper
-
1 kg Presh
-
2 Karrota
-
1 kokerr Patate
-
1 gjethe Dafine
-
1 mollez gishtash MenderzMenderz te thate
-
2 luge gjelle Vaj ulliri
-
Pak Kripe
-
Pak Piper i zi
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gjelle me presh, e cila pergatitet ne shume pak kohen dhe eshte nje pajte tradicionale shqiptare, nese u ka mar malli e gatuani ne shtepine tuaj duke ndjekur udhezimet e meposhteme. Gjella me presh pergatitet me mish viçi, dhe per te pare si gatuhet mishi i viçit shikoni receten: Si te gatuajme mish viçi. Kesaj gjelle nese deshironi mund ti shtoni pak karrota dhe patate te prere ne kubike shume te vegjel.
Gjelle me presh
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim pergatisni mishin e viçit si tek receta e mepareshme. |
2
I kryer
|
Nderkohe qe mishi zjen pergatisni preshin, e pastroni mire, e lani dhe e prisni ne copa rreth 3-4 cm te gjata. Duke krijuar disqe (mund te perdorni edhe gjethet e preshit nese u pelqejne) |
3
I kryer
|
Pastroni dhe prisni ne kubike te vegjel karrotat dhe pataten qe keni pastruar dhe shplare me pare. |
4
I kryer
|
Vendosni nje tigan ne zjarr te larte, hidhni ne te pak vaj ulliri dhe kaurdisni me radhe preshin e prere, dhe pastaj perimet e tjera. I skuqni sa te marrin thjesht nje ngjyre te lehte kafe, por nese s’ doni shume yndyrne ne gjellen tuaj mund ti hidhni direkt per te zjere tek mishi me leng. |
5
I kryer
|
Pasi shikoni qe mishi i viçit ka zjere, shtoni ne fillim preshin e kaurdisur, 1 gjethe dafine, pak kripe, piper, uje derisa te mbulohet preshi dhe vazhdoni zjerjen per rreth 15-20 minuta. |
6
I kryer
|
10 minutat e fundit shtoni patatet dhe karrotat, pak menderz te thate dhe vazhdoni zjerjen derisa lengu i gjelles te jete pergjysmuar. |
7
I kryer
|
Pasi fikni zjarrin e lini gjellen me presh te pushoje per 15 minuta para se ta sherbeni. |
8
I kryer
|
Sherbeni gjelle me presh te ngrohte te ndara ne pjata dhe e shoqeroni me disa feta buke te thekur nese deshironi. |