Gliko me nerenxa

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gliko me nerenxa

Udhezime

Ne kete artikull do te shohim si te gatuajme gliko me nerenxa, nje dessert shume i privilegjuar, i cili do pak kohe per tu realizuar por ne fund rezultati eshte shume shume i kenaqshem. Personalisht me pelqene jashte mase kjo recete. Nje ide e kesaj recete eshte edhe sherbimi i copave te nerenzave te zhytura te cokollate te shkrire.

Loading...

Gliko me nerenxa

Gliko me nerenxa

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 20-25
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: embelsire, dessert

Perberesit:

  • 1 kg nerenxa
  • 1 kg sheqer
  • 3 gota uje

Udhezimet:

  1. Si fillim i lajme nerenzat dhe pastaj me nje rende te imet u heqim nje shtrese shume te holle lekure.
  2. I shplajme perseri ne uje te ftohte te rrjedhshem dhe i vendosim ne nje ene me uje te ftohte.
  3. I leme ne uje per rreth 2-3 dite, duke ua nderruar ujin 3-4 here ne dite, sepse ne kete menyre u iken hidherimi.
  4. Nese gjate qendrimit ne uje lekura e nerenzave zbutet, i fusni ne uje me sode perr rreth 3 ore, qe te rimari perseri fortesine e duhur.
  5. Pasi kane kaluar 2-3 dite, i marim nerenzat dhe i presim ne kater pjese te barabarta secilen.
  6. U shtrydhim lengun duke i kapur me kujdes ne te te dy ekstremitetet e theles se prere, dhe ne kete menyre eleminohen dhe farat.
  7. Pasi kemi mbaruar me te gjitha thelat e prera, i shplajme perseri me uje te rrjedhshem dhe i vendosim ne nje kullejse qe te kullojne.
  8. I kapim me kruajtese dhembesh ne te dy cepat qe tu japim nje forme sa me te bukur.
  9. Nderkohe pergatisim sherbetin:
  10. Hedhim sheqerin dhe ujin ne nje tenxhere te madhe, e leme sa te marr vale, dhe pasi kane kaluar 10 min nga vala e pare hedhim nerenzat te zjejne ne zjarr shume te ngadalte per rreth 1 ore, ose derisa te shikoni qe kane marre nje ngjyre te bukur trasparente.
  11. I leme te ftohen brenda ne sherbet, u eliminojme kruajteset e dhembeve dhe i sherbejme.

 

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

Shkruaj pershtypjen tende