Udhëzime
Ne kete artikull do te shohim si te gatuajme gliko me nerenxa, nje dessert shume i privilegjuar, i cili do pak kohe per tu realizuar por ne fund rezultati eshte shume shume i kenaqshem. Personalisht me pelqene jashte mase kjo recete. Nje ide e kesaj recete eshte edhe sherbimi i copave te nerenzave te zhytura te cokollate te shkrire.
Gliko me nerenxa
Perberesit:
- 1 kg nerenxa
- 1 kg sheqer
- 3 gota uje
Udhezimet:
- Si fillim i lajme nerenzat dhe pastaj me nje rende te imet u heqim nje shtrese shume te holle lekure.
- I shplajme perseri ne uje te ftohte te rrjedhshem dhe i vendosim ne nje ene me uje te ftohte.
- I leme ne uje per rreth 2-3 dite, duke ua nderruar ujin 3-4 here ne dite, sepse ne kete menyre u iken hidherimi.
- Nese gjate qendrimit ne uje lekura e nerenzave zbutet, i fusni ne uje me sode perr rreth 3 ore, qe te rimari perseri fortesine e duhur.
- Pasi kane kaluar 2-3 dite, i marim nerenzat dhe i presim ne kater pjese te barabarta secilen.
- U shtrydhim lengun duke i kapur me kujdes ne te te dy ekstremitetet e theles se prere, dhe ne kete menyre eleminohen dhe farat.
- Pasi kemi mbaruar me te gjitha thelat e prera, i shplajme perseri me uje te rrjedhshem dhe i vendosim ne nje kullejse qe te kullojne.
- I kapim me kruajtese dhembesh ne te dy cepat qe tu japim nje forme sa me te bukur.
- Nderkohe pergatisim sherbetin:
- Hedhim sheqerin dhe ujin ne nje tenxhere te madhe, e leme sa te marr vale, dhe pasi kane kaluar 10 min nga vala e pare hedhim nerenzat te zjejne ne zjarr shume te ngadalte per rreth 1 ore, ose derisa te shikoni qe kane marre nje ngjyre te bukur trasparente.
- I leme te ftohen brenda ne sherbet, u eliminojme kruajteset e dhembeve dhe i sherbejme.
(Visited 777 times, 1 visits today)
Një koment Mëshej komentet
Receta eshte shume e mire,une e kam provusr dhe me ka dale e mrekullueshm.Do ju lutem mund te me detgoni receten per gliko me nerenxa kokerr,we jane bere tani dhe jane jesjile? Ju faleminderit!