Background Image

Krem pasticerie
Kremi i shume embelsirave

0 0
Krem pasticerie

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
6 kokrra Veze
140 gr Sheqer
400 ml i fresket Qumesht
100 ml e fresket Pana
45 gr misri ose orizi Niseshte
1 steke ose pluhur Vanilie

Nutritional information

122 gr
Kalori
4 gr
Ynydra
51 mg
Kolesterol
84 mg
Sodium
4 g
Proteina
1 kg
Porcione

Kremi baze per pergatitjen e embelsirave

Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Sot do te shohim si te gatuajme krem pasticerie e cila, si edhe nga vete emri, eshte nje nga kremrat me te perdorur ne pasticeri per pergatitjen e embelsirave. Me krem pasticerie ju mund te pergatisni torta, krostata, embelsira ne gote te fresketa etj. Receta e kremit te pasticerise eshte e thjeshte edhe pse duhet te keni pak kujdes me dozat e perbereseve. Nje ide e mire eshte te perdorni niseshten e misrit per ti dhene dendesine e duhur kremit si dhe panna te fresket.

Ju mund te konservoni kremin e pasticerise ne frigorifer per 2-3 dite duke e mbuluar siper me nje flete plasike. Eshte mire te perdorni gjithmone niseshtene dhe jo miellin kur pergatisni kremin e pasticerise pasi e ben me kremoz sesa mielli.

Nese nuk keni shkop vanilje mund te perdorni vanilje leng (2-3 pika) ose vanilje pluhur qe e gjeni ne supermarket. Une perdora vanilje pluhur ne kete recete. Ju mund te perdorni per aromantizim edhe lekuren e portokalleve te grire. Mjafton nje portokalle per kete recete.

Si te gatuajme krem pasticerie

krem-pasticerie-receta
Si te gatuajme krem pasticerie
(Visited 1 834 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Si fillim vendosni ne zjarr te mesem nje tenxhere me qumeshtin dhe panna-n, shtoni brenda vaniljen pluhur ose direkt shkopin e vaniljes. Nese nuk keni panna ju mund ta zcendesoni masen e pannas me qumesht. Kur qumeshti ti filloj te ziej e fikni tenxheren dhe vazhdoni me pergatitjet ne vijim.

2
I kryer

Ndani te verdhat e vezeve nga te bardhat. Hidhni te verdhat e vezeve ne nje tas dhe shtoni sheqerin. (Me te bardhat e vezeve mund te pergatisni ose nje torte engjell ose meringa. ) Me ndihmen e nje rrhase vezesh elektrike rrihni te verdhat me sheqerin deri sa te behet nje mase shkume dhe ngjyra e verdhe te shendrrohet ne nje ngjyre pak me te hapur.

3
I kryer

Ne kete moment shtoni niseshtene e misrit ose te orizit dhe trazoni serisht gjithecka me ndihmen e rraheses se vezeve.

4
I kryer

Shtoni masen qe sapo pergatitet tek qumeshti tashme i vaket dhe trazoni me ndihmen e nje rrahese vezesh dore. Ndizni zjarrin dhe e lini te ulet qe kremi mos te rrembehet nga flaka. Trazoni pa ndaluar asnjehere deri sa avash avash kremi te trashet.

5
I kryer

Kur kremi i pasticerise te jete gati, fikni zjarrin dhe hidheni ne nje vazo qelqi te madhe ose tas porcelani. Mbulojeni me nje flete plastike duke e perputhur me kremin e pasticerise. Kjo ben te mundur mos formimin e kores sieper kremit. Mund ta perdorni kremin sapo te jete vakur ose edhe te fresket pasi eshte ftohur deri ne temperature ambienti dhe me pas eshte konservuar ne frigorifer.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Musaka me mish te grire dhe beshamel
para
Biskota me limon
para
Musaka me mish te grire dhe beshamel
para
Biskota me limon