Përbërsit
-
6 kokrra Veze
-
140 gr Sheqer
-
400 ml i fresket Qumesht
-
100 ml e fresket Pana
-
45 gr misri ose orizi Niseshte
-
1 steke ose pluhur Vanilie
Udhëzime
Sot do te shohim si te gatuajme krem pasticerie e cila, si edhe nga vete emri, eshte nje nga kremrat me te perdorur ne pasticeri per pergatitjen e embelsirave. Me krem pasticerie ju mund te pergatisni torta, krostata, embelsira ne gote te fresketa etj. Receta e kremit te pasticerise eshte e thjeshte edhe pse duhet te keni pak kujdes me dozat e perbereseve. Nje ide e mire eshte te perdorni niseshten e misrit per ti dhene dendesine e duhur kremit si dhe panna te fresket.
Ju mund te konservoni kremin e pasticerise ne frigorifer per 2-3 dite duke e mbuluar siper me nje flete plasike. Eshte mire te perdorni gjithmone niseshtene dhe jo miellin kur pergatisni kremin e pasticerise pasi e ben me kremoz sesa mielli.
Nese nuk keni shkop vanilje mund te perdorni vanilje leng (2-3 pika) ose vanilje pluhur qe e gjeni ne supermarket. Une perdora vanilje pluhur ne kete recete. Ju mund te perdorni per aromantizim edhe lekuren e portokalleve te grire. Mjafton nje portokalle per kete recete.
Si te gatuajme krem pasticerie

Hapat
1
I kryer
|
|
2
I kryer
|
Ndani te verdhat e vezeve nga te bardhat. Hidhni te verdhat e vezeve ne nje tas dhe shtoni sheqerin. (Me te bardhat e vezeve mund te pergatisni ose nje torte engjell ose meringa. ) Me ndihmen e nje rrhase vezesh elektrike rrihni te verdhat me sheqerin deri sa te behet nje mase shkume dhe ngjyra e verdhe te shendrrohet ne nje ngjyre pak me te hapur. |
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|
|
5
I kryer
|
Kur kremi i pasticerise te jete gati, fikni zjarrin dhe hidheni ne nje vazo qelqi te madhe ose tas porcelani. Mbulojeni me nje flete plastike duke e perputhur me kremin e pasticerise. Kjo ben te mundur mos formimin e kores sieper kremit. Mund ta perdorni kremin sapo te jete vakur ose edhe te fresket pasi eshte ftohur deri ne temperature ambienti dhe me pas eshte konservuar ne frigorifer. |