Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gateau me patate, ose tave me patate te shtypura dhe me pas te trazuara me veze dhe djath dhe te mbushura...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme trilece ne shtepi. Vendosa te provoj versionin me krem mou siper dhe jo me krem karamel. Nese doni te beni trilecen...
Torta mimoza eshte receta ideale per nje embelsire per festen e 8 marsit. Kjo torte mer emrin nga lulja e mimozes pasi siper eshte e dekoruar siper me copa te...
Krem Katalana eshte nje embelsire tipike spanjolle e gjejme te shkruajtur ne kete menyre: Crema Catalana. Ka nje shije delikate dhe kremoze ne goje. Siper ka nje shtrese sheqer te karamelizuar...
Sot do te shohim si te gatuajme krem pasticerie e cila, si edhe nga vete emri, eshte nje nga kremrat me te perdorur ne pasticeri per pergatitjen e embelsirave. Me...
Ne kete recete do te shohim si te pergatisim pure me pate dhe qumesht. Pureja me patate perdoret pothujse ne te gjithe boten, pergatitet shume thjesht per tu pergatitur dhe mund te...
Ne kete recete do shohim si te gatuajme salce beshamel, si fillim duhet te dini se eshte nje salce me prejardhje franceze por edhe italiane. Me salcen beshamel mund te...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salcen Ragu. Salca ragu e ka origjinen nga qyteti i Bolonjes ne Itali dhe ne fakt njihet me emrin Ragu Bolonjeze....