Background Image

Akullore me krem
Si te bejme akullore ne shtepi

0 0
Akullore me krem

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
120ml Qumesht
100 Sheqer
2 Veze
100ml Pana per embelsira
Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Per here te pare provova te bej akullore ne shtepi. Si shije zgjodha akulloren baze pasi varjantet jane te ngjashme por mjafton ti pasurosh me perberes te tjere. Receta e meposhteme eshte receta per akullore me krem (shija e kremit te pasticerise). Akullorja ka disa faza pergatitje, e para perzierja e perbersve, e dyta pasterizimi e treta kremoziteti dhe ngrirja.Pasterizimi eshte nje procedure e cila perdoret per the qene te sigurt qe masa e akullores eshte me sa me pak baktere. Kjo procedure kryhet duke cuar masen e akullores ne zjarr derisa harrin temperaturen gati 85 grade dhe me pas ftohjen deri ne 4 grade. Personalisht nuk e bera kete faze pasi perdora veze biologjike, qumesht dhe pana ne kuti te pastorizuara. Per te gatuar akullore ne shtepi ju duhet makina per akullore. Egzistojne dy tipe makinash, ajo e cila ka enen e cila duhet te rri ne frezer per 8 ore ose ajo e cila ngrin ne momentin qe e coni ne pune. Une kam perdorur ate qe vendoset ne ngrirje dhe e kam lene gjithe naten ne frizer.

Si te gatuajme akullore

(Visited 932 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Merni nje tas dhe hidhni brenda te verdhat e vezeve, i rrihni me rrahese elektrike ose rrahese vezesh normale.

2
I kryer

Kur te verdhat te jene trasformuar ne nje mase kremoze shtoni sheqerin dhe vazhdoni serisht rrahjen deri sa masa te zbardhet ne ngjyre.

3
I kryer

Shtoni tek tasi qumeshtin dhe panen dhe trazoni bazen e akullores deri sa te gjithe perbersit te jene perzier mire me njeri tjetrin.

4
I kryer

Nzirrni nga frizeri enen e akullores, shtoni masen dhe e mbyllni me kapakun e makines. Ndizni makinen e akullores dhe e lini ne pune nga 20 deri ne 30 minuta.

5
I kryer

Mbas kesaj kohe akullorja eshte gati. Masa do te jete shume kremoze. Mund te konsumoni akulloren direkt ose mbas dy oresh pushim ne ngrirje (mbas dy oreve akullorja do te kete te njejten konsistence te asaj qe blini ne dyqan).

6
I kryer

Konservoni akulloren ne frizer tek ena ku e pergatitet.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Brownie
para
Trilece me krem mou
para
Brownie
para
Trilece me krem mou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here