Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme tave me spinaq, receta lindi pasi me ngelen disa pete nga bakllavaja me pete te gateshme dhe ideja ishte te sajoja...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme bakllava me pete te gatshme ne menyre te shpejte dhe me shije te mbrekullueshme. Petet i gjeni ne supermarket ne forme...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme trilece ne shtepi. Vendosa te provoj versionin me krem mou siper dhe jo me krem karamel. Nese doni te beni trilecen...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme Brownie. Kjo embelsire eshte tipike e amerikaneve te cilet e sherbejne ne forme katrore te shoqeruar me pana ose brenda me...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme rizoto me djath kackavall ose djath parmigiano. Rizoto i pergatitur ne kete mneyre eshte baza e shume tipesh rizoto, si ai...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme Portokalopita, torte greke me portokalle dhe kos. Emri Portokalopita ne greqisht eshte i formuar vetem nga...
Shakshuka eshte nje pjate tradizionale izraeliane, edhe pse origjinen e ka nga Algjeria dhe Tunizia, receta e saj u trasportua ne Israel nga disa hebrenj nen periudhen e imperit Otoman....
Torta mimoza eshte receta ideale per nje embelsire per festen e 8 marsit. Kjo torte mer emrin nga lulja e mimozes pasi siper eshte e dekoruar siper me copa te...
Brumi baze per krostata eshte shume i thjeshte dhe i lehte per tu pergatitur. Ju mund te perdorni brumin baze per krostata te ndryshme, si ato te mbushura me recel...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme recel kumbulle me kumbulla te zeza ose te njohura edhe me emrin kumbulla tropojane. Kumbullat kane lekure vishnje te erret pothuajse...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ashure me kanelle. Ashureja eshte nje embelsire me origjine turke, mund ta klasifikojme tek embelsirat me...
Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila “hidhej ne ajer sikur te kishte krahe”, nga ky kercim mer...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme pica me pete te gatshme. Ne fakt eshte nje mix ndermejet pices dhe byrekut te hapur. Shija eshte fantastike dhe pica...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme slace me avokado, frut i pasur me vitamina, minerale dhe fibra. Emri i salces me avokado eshte guacamole (ne shqip lexohet...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ciambella me kaki dhe rrush te thate. Ciambella eshte thjesht nje torte ne forme unaze (ka qendern bosh). Duhet te keni...
Krem Katalana eshte nje embelsire tipike spanjolle e gjejme te shkruajtur ne kete menyre: Crema Catalana. Ka nje shije delikate dhe kremoze ne goje. Siper ka nje shtrese sheqer te karamelizuar...
Kjo recete do te shohim nje embelsire me biskota dhe gjize, kombinimi i tyre eshte super pasi eshte nje mix jo shume i embel por delikat ne shije. Embelsira eshte...
Sot do te shikojme si te gatuajme biskota me limon, jam e sigurt qe mund ta keni provuar me pare biskotat me limon por ndoshta nuk u eshte dhene mundesia per...
Kur deshironi te pergatisni sallate me spinaq duhet te siguroheni qe te keni zgjedhur spinaqin e fresket dhe me flete te vogla. Sa me te vogla te jene gjethet e...
Kjo receta e soteshme eshte vegjetariane por edhe per ke ne kete moment eshte ne diete edhe do te haj dicka te mire. Mos mendoni se kur nje gjelle behet...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme pilaf me oriz. Kjo pjate pergatitet ne menyr shume te thejshte ne shtepi edhe nese nuk jeni kuxhinjere, mjafton te zbatoni...