Ne kete recete do te shohim si te gatuajme recel me qershi. Une pergatita nje vazo qelqi te mesme, por nese deshironi te pergatisni me shume mjafton te respektoni proporcionet....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme marmalate me dardhe. Mund te perdorni cdo lloje frutash, koha e zjerjes do te ndryshoj sipas frutit te zgjedhur. Kete lloj...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme bakllava me pete te gatshme ne menyre te shpejte dhe me shije te mbrekullueshme. Petet i gjeni ne supermarket ne forme...
Per here te pare provova te bej akullore ne shtepi. Si shije zgjodha akulloren baze pasi varjantet jane te ngjashme por mjafton ti pasurosh me perberes te tjere. Receta e...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme Brownie. Kjo embelsire eshte tipike e amerikaneve te cilet e sherbejne ne forme katrore te shoqeruar me pana ose brenda me...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme Portokalopita, torte greke me portokalle dhe kos. Emri Portokalopita ne greqisht eshte i formuar vetem nga dy fjale: portokalo=portokalle dhe pita=torte,...
Shakshuka eshte nje pjate tradizionale izraeliane, edhe pse origjinen e ka nga Algjeria dhe Tunizia, receta e saj u trasportua ne Israel nga disa hebrenj nen periudhen e imperit Otoman....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion...
Brumi baze per krostata eshte shume i thjeshte dhe i lehte per tu pergatitur. Ju mund te perdorni brumin baze per krostata te ndryshme, si ato te mbushura me recel...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ashure me kanelle. Ashureja eshte nje embelsire me origjine turke, mund ta klasifikojme tek embelsirat me luge (embelsirat qe kane nje...
Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila “hidhej ne ajer sikur te kishte krahe”, nga ky kercim mer...
Nachos jane nje pjate tipike meksikane, prezantohen nen formen e peteve te bera me miell misri dhe me pas te prera ne forme trekendeshe te vegjel. Kur i shikoni duken...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme slace me avokado, frut i pasur me vitamina, minerale dhe fibra. Emri i salces me avokado eshte guacamole (ne shqip lexohet...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salce pesto me borzilok te fresket ne shtepine tone per vetem pak minuta. Salca pesto eshte nje eksplozjon shijesh te fresketa...
Krem Katalana eshte nje embelsire tipike spanjolle e gjejme te shkruajtur ne kete menyre: Crema Catalana. Ka nje shije delikate dhe kremoze ne goje. Siper ka nje shtrese sheqer te karamelizuar...
Ne kete recete do te shohim se si pergatitet nje torte e ftohte me luleshtrydhe. Kjo emebelsire eshte shume e mire sidomos kur ben shume vap dhe keni deshir te...
Kjo recete do te shohim nje embelsire me biskota dhe gjize, kombinimi i tyre eshte super pasi eshte nje mix jo shume i embel por delikat ne shije. Embelsira eshte...
Sot do te shohim si te gatuajme krem pasticerie e cila, si edhe nga vete emri, eshte nje nga kremrat me te perdorur ne pasticeri per pergatitjen e embelsirave. Me...
Sot do te shohim si te gatuajme spageti me ullinj! Kjo recete eshte e persosur per ata qe u pelqejen shume ullinjte dhe i perdorin per te shoqeruar gjithecka. Makaronat qe...
Kjo receta e soteshme eshte vegjetariane por edhe per ke ne kete moment eshte ne diete edhe do te haj dicka te mire. Mos mendoni se kur nje gjelle behet...