Nachos pete me miell misri

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Perberesit

250gr Miell misri Tek qeska duhet te jete shkruar masa harina per tortilla
300ml Vaj kikiriku

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nachos pete me miell misri

Karakteristika:
  • Vegan
  • Vegjetarian
Kuzhine:

Perberesit

Udhezime

Nachos jane nje pjate tipike meksikane, prezantohen nen formen e peteve te bera me miell misri dhe me pas te prera ne forme trekendeshe te vegjel. Kur i shikoni duken si feta patatesh por ne fakt ngjyra e verdhe vjen nga mielli i misrit. Nachos mund te piqen ne furre por edhe te skuqen ne tigan. Nachos mund te shoqerohen me salca te ndryshme por edhe te haen ashtu sic jane! Salca me e preferuar per te shoqeruar Nachos eshte salca guacamole, mund te gjeni receten per salcen guacamole ketu: receta per Guacamole

Loading...

Nachos

Nachos me salce guacamole (salce me avokado)

Hapat

1
I kryer

Ne nje tas hidhni miellin e misrit (kujdes, tek pakoja e miellit te misrit duhet te jete e shkuar masa harina, eshte nje miell special per kete recete, ky miell eshte pak me shume i trajtuar dhe me shume i imet), shtoni nga nje luge gjelle me uje te vaket deri sa te formoni nje mase brumi te bute dhe te mundeshem per tu hapur si pete.

2
I kryer

Merni nje pjese te brumit dhe formoni nje top dhe me pas e vendosni siper nje letre furri (leter e bardhe e cila mund te perdoret per te pjekur ne furre), vendosni siper nje leter tjeter dhe me ndihmen e pecit hapni peten brenda dy letrave, kjo gje ben te mundur qe peta mos te ngjitet mbas pecit.

3
I kryer

Beni te njejten gje me brumin deri sa ta mbaroni. Petet duhet te jene te larta gati 2 ose 3 mm.

4
I kryer

Merni petet nje e nga nje dhe i hiqni nga letra, me ndihmen e nje gershere prisni petet duke formuar trekendesha te vegjel. I sperkateni me pak kripe te imet dhe me pas i hidhni te skuqen tek tigani i nzehur me pare me vaj kikiriku.

5
I kryer

Beni proceduren e mesiperme duke prere petet para se ti skuqni, mbaroni me nje pete pastaj e hiqni tjetren nga letra e prisni dhe e skuqni (ne kete menyre petet nuk do te thahen).

6
I kryer

Mund te piqni nachos edhe ne furre ne 180°C per 10/15 minuta. Por kujdes, mos i vendosni njeri mbi tjterin. Shoqeroni nachos me salce me avokado. Mund te konservoni nachos per 3/4 dite ne vazo qelqi hermetike.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.