Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Nachos pete me miell misri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250gr Tek qeska duhet te jete shkruar masa harina per tortilla
300ml

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nachos pete me miell misri

Features:
  • Vegan
  • Vegjetarian
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Nachos jane nje pjate tipike meksikane, prezantohen nen formen e peteve te bera me miell misri dhe me pas te prera ne forme trekendeshe te vegjel. Kur i shikoni duken si feta patatesh por ne fakt ngjyra e verdhe vjen nga mielli i misrit. Nachos mund te piqen ne furre por edhe te skuqen ne tigan. Nachos mund te shoqerohen me salca te ndryshme por edhe te haen ashtu sic jane! Salca me e preferuar per te shoqeruar Nachos eshte salca guacamole, mund te gjeni receten per salcen guacamole ketu: receta per Guacamole

Nachos

Nachos me salce guacamole (salce me avokado)

Steps

1
Done

Ne nje tas hidhni miellin e misrit (kujdes, tek pakoja e miellit te misrit duhet te jete e shkuar masa harina, eshte nje miell special per kete recete, ky miell eshte pak me shume i trajtuar dhe me shume i imet), shtoni nga nje luge gjelle me uje te vaket deri sa te formoni nje mase brumi te bute dhe te mundeshem per tu hapur si pete.

2
Done

Merni nje pjese te brumit dhe formoni nje top dhe me pas e vendosni siper nje letre furri (leter e bardhe e cila mund te perdoret per te pjekur ne furre), vendosni siper nje leter tjeter dhe me ndihmen e pecit hapni peten brenda dy letrave, kjo gje ben te mundur qe peta mos te ngjitet mbas pecit.

3
Done

Beni te njejten gje me brumin deri sa ta mbaroni. Petet duhet te jene te larta gati 2 ose 3 mm.

4
Done

Merni petet nje e nga nje dhe i hiqni nga letra, me ndihmen e nje gershere prisni petet duke formuar trekendesha te vegjel. I sperkateni me pak kripe te imet dhe me pas i hidhni te skuqen tek tigani i nzehur me pare me vaj kikiriku.

5
Done

Beni proceduren e mesiperme duke prere petet para se ti skuqni, mbaroni me nje pete pastaj e hiqni tjetren nga letra e prisni dhe e skuqni (ne kete menyre petet nuk do te thahen).

6
Done

Mund te piqni nachos edhe ne furre ne 180°C per 10/15 minuta. Por kujdes, mos i vendosni njeri mbi tjterin. Shoqeroni nachos me salce me avokado. Mund te konservoni nachos per 3/4 dite ne vazo qelqi hermetike.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Salce me avokado Guacamole
next
Pica me pete te gatshme
previous
Salce me avokado Guacamole
next
Pica me pete te gatshme