Përbërsit
-
250gr Miell misriTek qeska duhet te jete shkruar masa harina per tortilla
-
300ml Vaj kikiriku
Udhëzime
Nachos jane nje pjate tipike meksikane, prezantohen nen formen e peteve te bera me miell misri dhe me pas te prera ne forme trekendeshe te vegjel. Kur i shikoni duken si feta patatesh por ne fakt ngjyra e verdhe vjen nga mielli i misrit. Nachos mund te piqen ne furre por edhe te skuqen ne tigan. Nachos mund te shoqerohen me salca te ndryshme por edhe te haen ashtu sic jane! Salca me e preferuar per te shoqeruar Nachos eshte salca guacamole, mund te gjeni receten per salcen guacamole ketu: receta per Guacamole
Nachos
![](https://sitegatuajme.al/wp-content/uploads/2018/03/nachos-si-te-gatuajme-1024x768.jpg)
Hapat
1
I kryer
|
Ne nje tas hidhni miellin e misrit (kujdes, tek pakoja e miellit te misrit duhet te jete e shkuar masa harina, eshte nje miell special per kete recete, ky miell eshte pak me shume i trajtuar dhe me shume i imet), shtoni nga nje luge gjelle me uje te vaket deri sa te formoni nje mase brumi te bute dhe te mundeshem per tu hapur si pete. |
2
I kryer
|
Merni nje pjese te brumit dhe formoni nje top dhe me pas e vendosni siper nje letre furri (leter e bardhe e cila mund te perdoret per te pjekur ne furre), vendosni siper nje leter tjeter dhe me ndihmen e pecit hapni peten brenda dy letrave, kjo gje ben te mundur qe peta mos te ngjitet mbas pecit. |
3
I kryer
|
Beni te njejten gje me brumin deri sa ta mbaroni. Petet duhet te jene te larta gati 2 ose 3 mm. |
4
I kryer
|
Merni petet nje e nga nje dhe i hiqni nga letra, me ndihmen e nje gershere prisni petet duke formuar trekendesha te vegjel. I sperkateni me pak kripe te imet dhe me pas i hidhni te skuqen tek tigani i nzehur me pare me vaj kikiriku. |
5
I kryer
|
Beni proceduren e mesiperme duke prere petet para se ti skuqni, mbaroni me nje pete pastaj e hiqni tjetren nga letra e prisni dhe e skuqni (ne kete menyre petet nuk do te thahen). |
6
I kryer
|
Mund te piqni nachos edhe ne furre ne 180°C per 10/15 minuta. Por kujdes, mos i vendosni njeri mbi tjterin. Shoqeroni nachos me salce me avokado. Mund te konservoni nachos per 3/4 dite ne vazo qelqi hermetike. |