Përbërsit
-
1 Avokado
-
1 Spec djeges i kuq
-
1 Qepe e bardhe
-
1 Domate
-
1 Limon jeshilLime
-
1 dege e fresket Majdanoz
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme slace me avokado, frut i pasur me vitamina, minerale dhe fibra. Emri i salces me avokado eshte guacamole (ne shqip lexohet GUAKAMOLE), salce meksikane e cila perdoret shume per te shoqeruar peta te bera me miell misri (nachos) por edhe ne feta buke. Mund te shikoni receten per te gatuar Nachos ketu: receta per Nachos

Hapat
1
I kryer
|
Pastroni qepen nga lekura dhe me pas e prisni imet me thike duke formuar kubike te vegjel. |
2
I kryer
|
Prisni me thike shume imet specin e kuq djeges. |
3
I kryer
|
Pasi keni lare domaten e prini ne dy pjese, me ndimen e nje luge eliminoni tulin e brendeshem te domates si dhe farat dhe lengun. Prisni domaten qe ngeli ne kubike te vegjel (Ky proces ben te mundur qe salca mos te behet e lengeshme nga lengu i domates, per kete gje eliminohet) |
4
I kryer
|
Pasi e keni lare avokadon e ndani ne dy pjese, eliminoni berthamen dhe me pas me ndimen e nje luge merni brumin e brendeshem duke ju afruar sa me shume lekures e cila do te ngelet bosh. |
5
I kryer
|
Pasi e keni lare degen e majdanozit e prisni imet. Ndani limonin jeshil ne dy pjese (limoni jeshil eshte i njohur me emrin LIME) |
6
I kryer
|
Bashkoni te gjithe perbersit qe grite ne nje tas (kujdes me specin djeges, e shtoni avash avash deri sa te harrini shijen pikante qe deshironi), shtydhni siper lengun e limonit jeshil dhe e trazoni mire. |
7
I kryer
|
Sherbeni salcen me avokado ose me feta te holla buke ose me nachos! |