Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Salce pesto me borzilok te fresket

Shpernda receten ne kanalin tuaj:

Ose kopjoni lidhjen e meposhteme dhe dorgojani kujt te doni!

Perbersit

Rregullo sipas personave
1 tufe (1 vazo) Borzilok i fresket
2 luge kafeje Arra Pishe
4 luge gjelle Vaj ulliri
4 luge kafeje me djath Grana Djath i grire
1 thelpi Hudher
Pak Kripe

Salce pesto me borzilok te fresket

Salce e fresket dhe e shijeshme

Karakteristika:
  • Vegjetarian
Kuzhina:

Perbersit

Udhezimet

Shpernda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salce pesto me borzilok te fresket ne shtepine tone per vetem pak minuta. Salca pesto eshte nje eksplozjon shijesh te fresketa dhe me nje ngjyre te bukur jeshile. Per te pergatitur salce pesto duhen vertet pak perberes nder te cilet edhe arrat e pishes. Por nese nuk keni ne dispozicion arra pishe mjafton ti zevendesoni ato me arra. Ne fakt arrat e pishes i japin nje shije me te vecante, jane nje burim kalorie dhe shije qe nuk mund ta kishit imagjinuar me para. Arrat e pishes perdoren jo vetem ne pajta te kripura por edhe ne ato te emblat si ne torta.

Salce Pesto

Hapat

1
I kryer

Merni tufen e borzilokut dhe lani mire me uje te rrjedhshem, e beni pjese pjese me nje thike guzhine dhe e hidhni tek griresja elektrike (mixer) ose tek nje tasi prej guri ne te cilen do i shtypni te gjithe perbersit forte te gjithe se bashku. Pastroni 1 thepli hudhre dhe e hidhni brenda.

2
I kryer

Merni arrat e pishes (nese nuk keni arra pishe pastroni 3-4 kokrra arra dhe perdorni ato) dhe i hidhni tek griresja elektrike ku me pare keni hedhur borzilokun.

3
I kryer

Shtoni vajin dhe djathin kaçkavall te grire dhe i grini ne mixer deri sa te behen nje mase homogjene, rregulloni me kripe nese djathi nuk eshte shume i kripur. Salca qe sapo pergatitet queht pesto dhe perdoret shume per te pergatitur makarona.

4
I kryer

Mund te konservoni salcen pesto ne vazo qelqi hermetike ne frigorifer per 2 ose 3 dite.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Krem Katalana – Crema Catalana
mbas
Supe me miell dhe mish pule
para
Krem Katalana – Crema Catalana
mbas
Supe me miell dhe mish pule

Komento receten