Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Salce pesto me borzilok te fresket

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 tufe (1 vazo)
2 luge kafeje
4 luge gjelle
4 luge kafeje me djath Grana
1 thelpi
Pak

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Salce pesto me borzilok te fresket

Salce e fresket dhe e shijeshme

Features:
  • Vegjetarian
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salce pesto me borzilok te fresket ne shtepine tone per vetem pak minuta. Salca pesto eshte nje eksplozjon shijesh te fresketa dhe me nje ngjyre te bukur jeshile. Per te pergatitur salce pesto duhen vertet pak perberes nder te cilet edhe arrat e pishes. Por nese nuk keni ne dispozicion arra pishe mjafton ti zevendesoni ato me arra. Ne fakt arrat e pishes i japin nje shije me te vecante, jane nje burim kalorie dhe shije qe nuk mund ta kishit imagjinuar me para. Arrat e pishes perdoren jo vetem ne pajta te kripura por edhe ne ato te emblat si ne torta.

Salce Pesto

Steps

1
Done

Merni tufen e borzilokut dhe lani mire me uje te rrjedhshem, e beni pjese pjese me nje thike guzhine dhe e hidhni tek griresja elektrike (mixer) ose tek nje tasi prej guri ne te cilen do i shtypni te gjithe perbersit forte te gjithe se bashku. Pastroni 1 thepli hudhre dhe e hidhni brenda.

2
Done

Merni arrat e pishes (nese nuk keni arra pishe pastroni 3-4 kokrra arra dhe perdorni ato) dhe i hidhni tek griresja elektrike ku me pare keni hedhur borzilokun.

3
Done

Shtoni vajin dhe djathin kaçkavall te grire dhe i grini ne mixer deri sa te behen nje mase homogjene, rregulloni me kripe nese djathi nuk eshte shume i kripur. Salca qe sapo pergatitet queht pesto dhe perdoret shume per te pergatitur makarona.

4
Done

Mund te konservoni salcen pesto ne vazo qelqi hermetike ne frigorifer per 2 ose 3 dite.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Krem Katalana – Crema Catalana
next
Supe me miell dhe mish pule
previous
Krem Katalana – Crema Catalana
next
Supe me miell dhe mish pule

Add Your Comment