Përbërsit
-
1 tufe (1 vazo) Borzilok i fresket
-
2 luge kafeje Arra Pishe
-
4 luge gjelle Vaj ulliri
-
4 luge kafeje me djath Grana Djath i grire
-
1 thelpi Hudher
-
Pak Kripe
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salce pesto me borzilok te fresket ne shtepine tone per vetem pak minuta. Salca pesto eshte nje eksplozjon shijesh te fresketa dhe me nje ngjyre te bukur jeshile. Per te pergatitur salce pesto duhen vertet pak perberes nder te cilet edhe arrat e pishes. Por nese nuk keni ne dispozicion arra pishe mjafton ti zevendesoni ato me arra. Ne fakt arrat e pishes i japin nje shije me te vecante, jane nje burim kalorie dhe shije qe nuk mund ta kishit imagjinuar me para. Arrat e pishes perdoren jo vetem ne pajta te kripura por edhe ne ato te emblat si ne torta.
Salce Pesto
Hapat
1
I kryer
|
Merni tufen e borzilokut dhe lani mire me uje te rrjedhshem, e beni pjese pjese me nje thike guzhine dhe e hidhni tek griresja elektrike (mixer) ose tek nje tasi prej guri ne te cilen do i shtypni te gjithe perbersit forte te gjithe se bashku. Pastroni 1 thepli hudhre dhe e hidhni brenda. |
2
I kryer
|
Merni arrat e pishes (nese nuk keni arra pishe pastroni 3-4 kokrra arra dhe perdorni ato) dhe i hidhni tek griresja elektrike ku me pare keni hedhur borzilokun. |
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|