Torta e gjyshes

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Torta e gjyshes

Udhezime

Sot do te shohim si te gatuajme nje embelsire shume te shijshme dhe delikate, e njohur me emrin torta e gjyshes, e cila pergatitet nga 2 pete te hapura te prgatitura me brum biskotash (njera e vendosur ne fund dhe tjetra siper) dhe ne brendesi nje mbushje kremoze me krem pastiçerie( per te pare si pergatitet kremi i pastiçerise klikoni ketu: si te gatuajme krem pastiçerie ) dhe siper dekorohet me arra pishe, ose ne pamundesi thjesht me bajame ose arra. Nese doni mund ti hidhni brenda kremit edhe fruta te thata te grira ose cokollate te grire.
torta-e-gjyshes-sitegatuajme

Torta e Gjyshes

Koha e Pergatitjes: 30 min
Koha e Pjekjes: 50 min
Koha Totale: 1h 20 min
Porcione: 10
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: embelsire

Loading...

PERBERESIT:

  • 400g miell te tipit 00
  • 150g sheqer pluhur
  • 4 te verdha vezesh
  • 200g gjalp
  • 1 maje luge kafeje kripe
  • lekura e grire e nje limoni
  • vanilie
  • 500g krem pastiçerie
  • 100g arra pishe ( pinoli ), bajame ose arra
  • sheqer pluhur

UDHEZIMET:

1. Si fillim pergatisni brumin e tortes: hidhni ne nje mikser miellin e situr, pak kripe dhe gjalpin te sapo hequr nga frigoriferi, te prere ne kubike. I perzjeni mire me mikser te 3 keta perberes derisa te formohet nje perberje si pune e reres. Nese s’ keni mikser mund ti perzjeni perberesit thjesht me duar.

2. E trasferoni perzjerjen me miell ne nje tepsi ose ne nje vend te paster te hapur, shtoni sheqerin pluhur, hapni nje grope ne mes, shtoni te verdhat e vezeve, lekuren e grire te nje limoni ose portokalleje dhe filloni ta formoni brumin me duart tuaja.

3. E punoni brumin per pak kohe, thjesht sa te behet homoghen, i jepni forme te rrumbullakte, e mbuloni me nje qeske plasmasi dhe e lini te pushoje ne frigorifer per 30 minuta.

4. Nderkohe pergatisni kremin e pastiçerise siç tregohet tek receta e indikuar me pare.

5. Pasi kremi i pastiçerise te jete ftohur, e hiqni brumin nga frigoriferi, merrni 2/3 e tij dhe e hapni me rrull ne formen e nje disku me nje trashesi 1-1,5 cm. Peta e brumit duhet te jete me i madh se diametri i bazes te tepsise.

6. E lyeni tepsine me pak gjalp, e vishni me leter furri dhe shtroni peten e pare te brumit, e shponi lehte me majen e nje piruni, hidhni siper saj kremin e pastiçerise qe pergatitet pak me pare, e niveloni mire me ndihmen e nje luge dhe embuloni me peten tjeter te brumit, e cila duhet te kete permasa pak me te vogla se e para.

7. I bashkoni mire me maje te gishtave te dy pjeset e brumit duke lene pak cektesire neper anet e tortes, e shponi edhe kete lehte me pirun, e lyeni siperfaqen e tortes me pak qumesht, uje ose te bardhe veze, vendosni siper arrat e pishes ose bajame rreth e perqark dhe e piqni torten ne furren e nxehur me pare 180°C per rreth 45-50 minuta.

8. Pasi torta te jete pjekur, e hiqni nga furri, e lini te ftohet dhe e sperkatni me sheqer pluhur.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

2 Komente Hide Comments

loading...

Shkruaj pershtypjen tende