Përbërsit
-
Per bakllavane
-
60 Pete te gatshme4 pako me 15 pete secila
-
500gr Arra
-
300gr Gjalp
-
Per sherbetin
-
600gr Sheqer
-
400ml Uje
-
1/2 Limon
-
1 luge e vogel kafeje Kripe
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme bakllava me pete te gatshme ne menyre te shpejte dhe me shije te mbrekullueshme. Petet i gjeni ne supermarket ne forme katrore ose drejtkendore por mund ti prisni ne formen e tespise. Kete radhe vendosa ta bej bakllavane me pete te gatshme ne tave te rrumbullakte. Per te pergatitur embelsiren ne shtepi ju duhet gati nje ore e gjysem ose dy nese e merni me ngeh. Petet qe do ju teprojne mund ti perdorni per receta te tjera, per shembull nje embelsire Portokalopita, torte me portokalle ose per nje recete te kripur Tave me spinaq dhe pete te grira
Hapat
1
I kryer
|
Sherbeti |
2
I kryer
|
|
3
I kryer
|
Shtoni nje luge te vogel kafeje me kripe (jo me maj, rrafsh) tek sherbeti. |
4
I kryer
|
|
5
I kryer
|
|
6
I kryer
|
|
7
I kryer
|
|
8
I kryer
|
|
9
I kryer
|
|
10
I kryer
|
I ndani petet ne 3 grupe nga 20 pete per te mbushur bakllavane dy here me arra. Keshtu qe i ndani edhe arrat ne dy pjese te barabarta. |
11
I kryer
|
|
12
I kryer
|
Shtroni grupin e dyte te peteve dhe mbushni serisht me arrat mesin e bakllavase. Mbuloni me grupin e fundit te peteve gjithmone duke shtruar tre pete dhe duke lyer me gjalp. |
13
I kryer
|
|
14
I kryer
|
|
15
I kryer
|
Kontrollini petet e brendeshme qe te jene te pjekura plotesish. Nese mbas nje ore e gjysem akoma nuk eshte pjekur ne mes e vazhdoni pjekjen edhe me tej. |
16
I kryer
|
Pasi bakllavaja eshte pjekur plotesisht e hiqni nga furri dhe e lini te ftohet ne temperature ambienti. |
17
I kryer
|