Përbërsit
-
Per bazen e krostates
-
200gr Miell
-
80gr Gjalp
-
100gr Sheqer
-
2 kokrra Veze
-
Pak Kripe
-
Per mbushjen e krostates
-
300gr RecelFrutash pylli
-
10gr Sheqer pluhur
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion ne shtepine tuaj. Per te gatuar krostate me recel si fillim duhet te pergatisni brumin baze per kete embelsire. Receten e bazes se krostates e gjeni ketu: Brumi baze per krostata
Mund te perdorni kete recete embelsire per festat e krishtlindjeve, mjafton ta dekorni krostaten siper me yje ose me peme per ti dhene idene e festave. Persa i perket mbushjes se krostates mund te perdorni recel te gatshem ose edhe te bere vete ne shtepi.
Krostate me recel frutash pylli
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim pergatisini bazen e krostates sipas recetes se bashkangjitur me siper. Pasi e keni hapur brumin baze me pec e vendosni peten tek nje tepsi e rrumbullakte te lyer me pare me gjalp. Prisni anet e petes qe teprojne dhe i punoni serisht me duar dhe e lini menjane per derkor. |
2
I kryer
|
Mbushni krostaten me recelin e frutave te pyllit. Nje keshille, e vendosni recelin te ngrohet ne banjo maria pasi ne kete menyre do ta hapni me mire siper petes. |
3
I kryer
|
Me brumin e petes qe teproi krijoni dekorin siper krostates. Nese keni forma lulesh ose yjesh i perdorni per ditet e festave te krishtlindjeve ose vitit te ri. Ne qofte se nuk keni keto forma ne disposizion mjafton te prisni peten ne rripa me gjeresi sa nje gisht dhe ti vendosni siper krostates nje po nje jo ne paralel dhe pastaj nga ana tjeter nje po nje jo krijuar rombe. |
4
I kryer
|