Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Krostate me recel frutash pylli

Shpernda receten ne kanalin tuaj:

Ose kopjoni lidhjen e meposhteme dhe dorgojani kujt te doni!

Perbersit

Rregullo sipas personave
Per bazen e krostates
200gr Miell
80gr Gjalp
100gr Sheqer
2 kokrra Veze
Pak Kripe
Per mbushjen e krostates
300gr Recel Frutash pylli
10gr Sheqer pluhur

Krostate me recel frutash pylli

Dekoruar per festat e krishtlindjeve ose vitit te ri

Karakteristika:
  • Vegjetarian
Kuzhina:

Perbersit

  • Per bazen e krostates

  • Per mbushjen e krostates

Udhezimet

Shpernda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion ne shtepine tuaj. Per te gatuar krostate me recel si fillim duhet te pergatisni brumin baze per kete embelsire. Receten e bazes se krostates e gjeni ketu: Brumi baze per krostata

Mund te perdorni kete recete embelsire per festat e krishtlindjeve, mjafton ta dekorni krostaten siper me yje ose me peme per ti dhene idene e festave. Persa i perket mbushjes se krostates mund te perdorni recel te gatshem ose edhe te bere vete ne shtepi.

Krostate me recel frutash pylli

Hapat

1
I kryer

Si fillim pergatisini bazen e krostates sipas recetes se bashkangjitur me siper. Pasi e keni hapur brumin baze me pec e vendosni peten tek nje tepsi e rrumbullakte te lyer me pare me gjalp. Prisni anet e petes qe teprojne dhe i punoni serisht me duar dhe e lini menjane per derkor.

2
I kryer

Mbushni krostaten me recelin e frutave te pyllit. Nje keshille, e vendosni recelin te ngrohet ne banjo maria pasi ne kete menyre do ta hapni me mire siper petes.

3
I kryer

Me brumin e petes qe teproi krijoni dekorin siper krostates. Nese keni forma lulesh ose yjesh i perdorni per ditet e festave te krishtlindjeve ose vitit te ri. Ne qofte se nuk keni keto forma ne disposizion mjafton te prisni peten ne rripa me gjeresi sa nje gisht dhe ti vendosni siper krostates nje po nje jo ne paralel dhe pastaj nga ana tjeter nje po nje jo krijuar rombe.

4
I kryer

Piqni krostaten ne furre per gati 20 minuta ne 200°C. E lini te ftohet dhe me pas e sherbeni duke e sperkatur me shqer pluhur siper nese deshironi.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Brumi baze per krostata
mbas
Torta mimoza
para
Brumi baze per krostata
mbas
Torta mimoza

Komento receten