Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostini toskani. Krostini nuk jane gje tjeter vecse buke e thekur dhe siper me salca te ndryshme. Krostini toskani jane feta...
Në ketë recetë do të shohim një variant të bukës fokaça (focaccia) të pergatitur me miell orizi të zi, të quajtur oriz Venere. Orizi Venere eshte nje varjant orizi i...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona spageti karbonara. Pjata eshte me origjine italiane dhe quhet spaghetti alla carbonara. Per kete pjate...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona te tipit spageti (spaghetti) me sardele te marinuara, buke te grire dhe limona te vegjel. Receta eshte me pak kalori,...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gateau me patate, ose tave me patate te shtypura dhe me pas te trazuara me veze dhe djath dhe te mbushura...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme bakllava me pete te gatshme ne menyre te shpejte dhe me shije te mbrekullueshme. Petet i gjeni ne supermarket ne forme...
Shakshuka eshte nje pjate tradizionale izraeliane, edhe pse origjinen e ka nga Algjeria dhe Tunizia, receta e saj u trasportua ne Israel nga disa hebrenj nen periudhen e imperit Otoman....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion...
Brumi baze per krostata eshte shume i thjeshte dhe i lehte per tu pergatitur. Ju mund te perdorni brumin baze per krostata te ndryshme, si ato te mbushura me recel...
Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila “hidhej ne ajer sikur te kishte...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salce pesto me borzilok te fresket ne shtepine tone per vetem pak minuta. Salca pesto eshte nje eksplozjon shijesh te fresketa...
Para nje muaji provava nje pjate Gjeorgjane e cila nuk eshte gje tjeter vecese nje fokace e mbushur me djath dhe veze me emrin Khachapuri adjaruli. Shija eshte superlative, nuk rezistova...
Sot do te shikojme si te gatuajme biskota me limon, jam e sigurt qe mund ta keni provuar me pare biskotat me limon por ndoshta nuk u eshte dhene mundesia per...
Ne kete recete do te shohim pikerisht si te gatuajme musaka, e cila eshte nje recete tipike greke. Musaka ngjan shume me pajten lazanja italine por nuk eshte e njejta...
Kur deshironi te pergatisni sallate me spinaq duhet te siguroheni qe te keni zgjedhur spinaqin e fresket dhe me flete te vogla. Sa me te vogla te jene gjethet e...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme pilaf me oriz. Kjo pjate pergatitet ne menyr shume te thejshte ne shtepi edhe nese nuk jeni kuxhinjere, mjafton te zbatoni...
Salca majoneze eshte nje nga salcat qe mund ta perdorni ne pergatitjen e shume recetave te kripura por perdoret gjithashtu per te shoqeruar patate te skuqura si dhe brenda hamburgerve....
Kjo recete eshte ideale nese jeni ne diete, por edhe shume e shijeshme nese doni ta sherbeni si antipaste kur keni njerez ne shtepi. Per te pergatitur sallate me patate...
Ne kete recete do te shohim si te pergatisim pure me pate dhe qumesht. Pureja me patate perdoret pothujse ne te gjithe boten, pergatitet shume thjesht per...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme petulla me kos. Ne te gjitha shtepite shqiptare kudo qe ndodhen jane gatuar te pakten nje here petullat per ne mengjes, nese ju...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona me pana dhe kerpudha. Ne kete pjate nderthuret aroma e kerpudhave me delikatesen e panes te ciles mund ti shtojme erza...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gjelle me presh, e cila pergatitet ne shume pak kohen dhe eshte nje pajte tradicionale shqiptare, nese u ka mar malli...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kulac me kos. Sekreti per te patur nje rezultat shume te mire eshte pushimi i brumit per te pakten nje ore....
Pule e mbushur prodhime mishi (salcice dhe proshute), karrota dhe veze te ziera, kjo eshte receta e meposhteme. Veshtiresia e kesaj recete eshte pergatitja e...