Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Qofte me mish dhe qepe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500gr Mish vici
2 thelpinj
Pak
Pak
1 kokerr
130 gr
1 dege
Pak
2 kokerra
100gr Mund ta zvendesoni me miell nese nuk keni
2 luge
Gjysem

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Qofte me mish dhe qepe

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme qofte. Qoftet jane nje pjate e dyte shume e mire e cila mund te shoqerohet me perime ose me sallate. Do te shohim si te pergatisim qofte ne menyre standard edhe pse egzistojne shume receta te ndryshme per ti pergatitur. (Mund te shikoni edhe keto dy receta per qofte: Qofte me mish te grire, Qofte me mish te grire dhe patate). Per te pergatitur qofte duhet te keni blere mish vici te grire dhe te fresket si dhe te keni disa erza si majdanoz te fresket dhe rigon.

Qofte

Si te gatuajme qofte

Steps

1
Done

Merni mishin e grire dhe e hidhni ne nje tas te bollshem, rregulloni me pak kripe, rigon dhe piper te zi sipas deshires dhe e perzieni masen me duar.

2
Done

Me pas merni buken qe keni vendosur me pare te regjet ne pak uje, e shtrydhni forte me dore dhe e shtoni tek tasi. Mund te regjni buken edhe ne qumesht por ky proces e ben brumin e qofteve pak me te bute.

3
Done

Merni qepen, e qeroni dhe me pas e prisni ne kubike te vegjel. Pastroni gjithashtu dy thelpinjte e hudhres dhe i grini. Lani degen e majdanozit dhe me pas e grini imet. Keta tre perberes i hidhni ne nje tigan ku me pare kemi nxehur vaijn. I kaurdisim deri sa te humbasin vellimin dhe te marin nje ngjyre te bukur kafe.

4
Done

Hidhni qepen qe sapo pergatitet tek tasi ku keni mishin dhe trazoni. Me pas shtoni 1 nga vezet dhe trazoni masen serisht me duar. Ne fund shtrydhni pak leng nga gjysma e limonit duke patur kujdes qe mos te bijen farat e limonit brenda. Ky sekret u jep nje shije te vecante qofteve.

5
Done

Pasi te keni pergatitur nje brum per qofte homogjen e lini te shplodhet per gati 30 minuta. Me pas e merni dhe formoni topa te vegjel dhe me pas i shtypni me dore qe te formoni disqe por pak te larte, te cilet fillimisht i kaloni tek e verdha e vezes qe mbajtet menjane dhe me pas i kaloni tek buka e grire (ose tek mielli nese nuk keni buke te grire).

6
Done

I skuqni qoftet ne menyre te njetrajteshme nga te dyja anet dhe i sherbeni te ngrohta me ganityra te ndryshme si sallate, patate ose permie te skuqura.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 2
Si Te Gatuajme

Nese qoftet i piqni ne zgare kujtohuni tu hidhni siper pak vaj ulliri dhe ti sperkatni siper me rigon.

Stela

Provova kete recete dhe doli shume mire!

previous
Makarona me mollusqe
next
Fokace e mbushur me djath dhe veze – Khachapuri adjaruli
previous
Makarona me mollusqe
next
Fokace e mbushur me djath dhe veze – Khachapuri adjaruli