Përbërsit
-
320gr MakaronaTipi Garganelli
-
500gr Mollusqe
-
2 cope Kungull
-
4 luge gjelle Vaj ulliri
-
sipas deshires Kripe
-
1 dege te fresket Majdanoz
-
2 thelpinj Hudher
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona me mollusqe. Makaronat jane te tipit garganelli te cilat duan pak me shume minuta per tu zier pasi baza e brumit eshte pak e trashe. Perbersit e kesaj recete jane te pakte pasi vete mollusqet i japin shije pjates dhe nuk ka nevoj te shtoni perberes te tjere per te permiresuar pjaten.

Makaronat qe njihen me emrin garganelli jane nje lloj makaronash te cilat e marin emrin nga vendardhja (emri eshte ne dialektin e rajonit te Emilias) dhe fjala nga e cila vjen eshte “garganel”, qe do te thotee “ezofag” pule pasi forma e makaronave eshte e ngashme me ezofagun e pules.
Makarona me mollusqe
Hapat
1
I kryer
|
Merni nje tenxhere dhe e vendosni te ziej me gati dy litra uje dhe e rregulloni me kripe. Nderkohe pergatisni mollusqet si me poshte. |
2
I kryer
|
Me nje furce pastroni ne uje te bollshem mollusqet deri sa te humbasin gurzat dhe myshqet. Me pas lani kungujt si dhe majdanozin. |
3
I kryer
|
Merni nje tigan te madh dhe e vendosni te nzehet me vajin e ullirit. Shtypni dy thelpinj hudher dhe i hidhni brenda tek vaji qe te aromantizojne vajin. |
4
I kryer
|
Ndekohe qe uji i makaronave mer val, grini kungullin imet dhe e kaurdisni tek vaji i nzehte shtoni pak fare kripe. Ndrekohe qe kungulli eshte gati shtoni mollusqet dhe e mbyllini me kapak. Hidhni makaronat te ziejn dhe me pas i kulloni. |
5
I kryer
|
Shtoni makaronat tek tigani me mollusqe kur te jene hapur plotesisht dhe i trazoni se bashku. Rregulloni me piper dhe ne fund shtoni majdanozin e grire imet. I sherbeni makaronat me mollusqe te sapo hequra nga tigani. |