Përbërsit
-
160gr Makarona Spaghetti
-
2 luge gjelle Buke e grire
-
1 thelpi Hudher
-
2 luge gjelle Vaj ulliri
-
1 dege e fresket Majdanoz
-
1 maje luge gjelle Kripe
-
1 LimonLimon i vogel fare
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona te tipit spageti (spaghetti) me sardele te marinuara, buke te grire dhe limona te vegjel. Receta eshte me pak kalori, e thjeshte dhe shume e shpejte. Perbersit jane te gjithe te gatshem, mjafton asemblimi i tyre dhe pjata eshte gati shpejt e shpejt.
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim vendosni tenxheren me ujin te ziej dhe nderkohe pergatisni reston. E rregulloni ujin me kripe sipas desires. |
2
I kryer
|
Merni nje tigan te bollshem, shtoni 1 luge vaji ulliri (lugen tjeter do e perdorni ne fund duke e hedhur siper makaronave. Qeroni nje thelpi hudher dhe e shtypni me dore. E hidhni tek tigani me vaj qe ta aromatizoj ate. |
3
I kryer
|
Shtoni tek tigani 2 luge gjelle me buke te grire dhe e kaurdisni. |
4
I kryer
|
Shtoni sardelet e marinauara (i kulloni me pare, une dhe i shplava sepse jane mjaft te kripur) trazoni dhe coptoni sardelet. |
5
I kryer
|
|
6
I kryer
|
Zjeni makaronat, i kulloni dhe lini menjane nje filxhan kafeje me ujin e zjerjes. I shtoni makaronat ne tigan, shtoni edhe ujin. I trazoni mire me njeri tjetrin dhe me pas i ndani makaronat ne pjata. Dekoroni siper me majadanoz te fresket te grire dhe me pas shtoni nje fill vaj ulliri te fresket. |