Background Image

Gateau me patate

0 0
Gateau me patate

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
1kg Patate
2 kokrra Veze
50gr Djath i grire Grana Padano
50ml Qumesht
200gr Djath Provola ose djath Scamorza
150 Proshute proshute i pjekur (cotto)
sipas deshires Kripe
1 luge gjelle Gjalp
1 luge gjelle Buke e grire
1 maje gishtash Piper i zi

Si te gatuajme tave me patate

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gateau me patate, ose tave me patate te shtypura dhe me pas te trazuara me veze dhe djath dhe te mbushura me proshute. Kjo pjate eshte tipike dhe unike per stinen e dimrit, piqet ne furre. Origjina e pjates eshte franceze (mbushja eshte me sallam dhe djath frances) por  egziston edhe receta italiane, skatesisht napoletane kur kuzhinjeret italian trasformuan pjaten franceze shume te preferuar nga Maria Karolina, gruaja e Fredinandit I i cili ishte ne tron ne vitet 700. Italianet ndryshuan mbushjen e pjates duke vendosur proshute dhe djath te zones dhe trasformuan emrin ne gattò dhe jo gateau. Ne kete recete mbushja eshte me proshute dhe djath.

 

(Visited 522 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Si fillim shplani patatet me gjithe lekure ne uje te bollshem. I vendosni ne nje tenxhere me uje dhe i coni te zjejne per 30minuta. Kur patatet te jene zbutur i kulloni. U hiqni lekuren e cila do te jete shume e thjeshte per tu hequr mbas zjerjes.

2
I kryer

Me ndihmen e nje shtypse patatesh ose thjesht me nje pirun e shtypni patatet nje e nga nje. I hidhni ne nje tas dhe i lini te ftohen.

3
I kryer

Shtoni tek tasi vezet, qumeshtin, djathin e grire, pak kripe dhe pieperin. Trazoni me luge druri te gjithe perbersit derisa te keni nje mase homogjene.

4
I kryer

Shtoni tek tasi djathin e prere ne copa te vogla dhe proshuten e prere ne copa te vogla. Trazoni serisht mire.

5
I kryer

Lyeni tepsine me gjalp dhe e sperkatni me buke te grire gjitheandej. Shtoni masen e gateau dhe me lugen e sheshoni mire siperfaqen e tortes.

6
I kryer

Shtoni ne siperfaqe copa gjalpi te prera te vogla. Dhe e vendosni te piqet. Ne gjysem te pjekjes e nzirrni nga furra dhe shtoni serisht disa copa gjalpi siper dhe pak buke te grire dhe e vendosni serisht ne furre.

7
I kryer

Torta gateau eshte gati kur siperfaqja eshte bere ngjyre floriri e embel. E lini te vaket dhe me pas e prisni dhe e sherbeni.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Tave me patate lulelaker domate dhe salcice
para
Spageti me sardele te marinuara
para
Tave me patate lulelaker domate dhe salcice
para
Spageti me sardele te marinuara
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here