Përbërsit
-
1kg Patate
-
1 tufe Lulelaker
-
1 kokerr Qepe e bardhe
-
200gr Domate qershi
-
400gr Salcice
-
2 luge Vaj ulliri
-
1 maje luge Rigon
-
1 maje luge Kripe
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme tave me patate, lulelaker, domate dhe salcice. Receta eshte shume e thjeshte dhe me pak kalori, mund ta pergatisni shpjete dhe te prisni pjekjen
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim qeroni patatet dhe qepen. I shplani dhe me pas i prisni. Patatet i prisni ne copa te crregullta kurse qepen e prisni imet. Vendosni nje tenxhere me uje te ziej e rreguloni me kripe. |
2
I kryer
|
Lani lulelakren dhe shkepusni deget e vogla nga njera tjetra dhe i lini ashtu sic jane ne tufa te vogla. I hidhni copat e lulelakres tek uji qe sapo ka marre val bashke me patatet per gati 10 minuta. |
3
I kryer
|
Merni nje tigan, shtoni vajin dhe me pas shtoni qepen. Kaurdisni qepen dhe me pas shtoni patatet dhe lulelakren qe sapo e keni kulluar. |
4
I kryer
|
Kaurdisni te gjitha per dy tre minuta se bashku duke trazuar. Rregulloni serisht me pak fare kripe. |
5
I kryer
|
Merni nje tave e lyeni me vaj dhe me pas shtoni patatet dhe lulelakren e kaurdisur me pare. |
6
I kryer
|
Lani domatet e vogla (qershi) dhe i prisni ne dy tre cope dhe i shtoni tek tava. |
7
I kryer
|
Merni salcicet, u hiqni lekuren dhe i coptoni me duar ne forma te crregullta. I shtoni tek tava. |
8
I kryer
|
Trazoni perbersit ne tave mire me njeri tjetrin. Ne fund sperkateni taven me rigon dhe e vendosni ne furre. |
9
I kryer
|
|
10
I kryer
|
|