Përbërsit
-
500gr Spinaq
-
250gr Pete te gatshme
-
3 Veze
-
150gr Djath i bardhe
-
50gr Djath i grire
-
2 luge gjelle Vaj ulliri
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme tave me spinaq, receta lindi pasi me ngelen disa pete nga bakllavaja me pete te gateshme dhe ideja ishte te sajoja dicka te kripur dhe jo te embel. Rezultati doli shume i mire. Por nese keni pete te gateshme qe u ngelen nga prerja e bakllavase mund te beni edhe recete te embel, per shembull embelsiren Portokalopita
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim lani spinaqin dhe e lini te kulloj. Nderkohe qe spinaqi kullon merni petet e gateshme dhe i coptoni me dore ose i prisni me thike ne copa te vogla. Nuk ka rendesi forma pasi me pas do i grini ne mixer. |
2
I kryer
|
Merni nje tigan ose tenxhere te madhe, shtoni brenda nje luge vaj ulliri dhe hidni spinaqin te skuqet pak fare. |
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|
Ne nje tas rrihni vezet, shtoni djathin e bardhe dhe rrihni serisht. Shtoni vezet e rrahura tek spinaqi kur te jete ftohur dhe trazoni. Provoni per kripe. Shtoni pak kripe nese nuk mjafton kripa e djathit te bardhe. |
5
I kryer
|
Ndizni furren dhe vendosni taven me gjalpin qe te shkrij brenda. Pasi gjalpi ka shkrire lyeni tepsine me te nga te gjitha anet. Shtoni masen qe sapo pergatitet. E sperkatni siper me djath kackavall te gire dhe e vendosni ne furre te piqet per gati 40 min ne 180° C. Sherbeni taven me spinaq te vaket. |