Përbërsit
-
300gr Cokollate e erret
-
200ml Pana per embelsira
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krem cokollate e cila njihet me emrin Ganache. Kremi ganache preferohet per mbulimin e tortave dhe per pamjen e ndritshme qe le siper tortes. Per te pergatitur ganache mjafton te dini masat dhe receta eshte shume e thjeshte dhe e shpejte. Mund te perdorni kremin ganache per te zhytur brenda i mashmellow ose edhe luleshtrydhet. Mund te perdorni kremin ganache edhe per mbushjen e bignè ose pasta shu (sic e quajm ne).
Hapat
1
I kryer
|
Merni nje tenxhere dhe e mbushni me uje. E vendosni te ziej ne flake te mesme. Kur te filloj te ziej e ulni flaken. Merni ne tenxhere me te vogel ne te cilen do te pergatisni kremin ganache ne bagnomaria. |
2
I kryer
|
Coptoni cokollaten dhe e hidhni brenda tek tenxherja me e vogel. Shtoni panen dhe e vendosni tenxheren brenda tenxheres me uje te nzehte. E lini te shkrij avash avash duke trazuar here pas here. |
3
I kryer
|
E perdorni kremin ne temperature ambienti per te mbuluar embelsirat. Nese doni te perdorni kremin per mbushje e rrihni me pare ne menyre qe te fryhet dhe dendesohet masa. |