Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostini toskani. Krostini nuk jane gje tjeter vecse buke e thekur dhe siper me salca te ndryshme. Krostini toskani jane feta...
Në ketë recetë do të shohim një variant të bukës fokaça (focaccia) të pergatitur me miell orizi të zi, të quajtur oriz Venere. Orizi Venere eshte nje varjant orizi i...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona spageti karbonara. Pjata eshte me origjine italiane dhe quhet spaghetti alla carbonara. Per kete pjate...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme makarona te tipit spageti (spaghetti) me sardele te marinuara, buke te grire dhe limona te vegjel. Receta eshte me pak kalori,...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gateau me patate, ose tave me patate te shtypura dhe me pas te trazuara me veze dhe djath dhe te mbushura...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme peshk levrek ne tigan. Receta eshte pak me e pasur sesa peshku i skuqur thjesht ne tigan. Per kete recete kam...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme rizoto me djath kackavall ose djath parmigiano. Rizoto i pergatitur ne kete mneyre eshte baza e shume tipesh rizoto, si ai...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme midhje ne furre gratin. Midhjet gratin ose gratinate (ne gjuhen italiane) jane mollusqet te mbushura me buke te gire. Kjo tave...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion...
Brumi baze per krostata eshte shume i thjeshte dhe i lehte per tu pergatitur. Ju mund te perdorni brumin baze per krostata te ndryshme, si ato te mbushura me recel...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ciambella me kaki dhe rrush te thate. Ciambella eshte thjesht nje torte ne forme unaze (ka qendern bosh). Duhet te keni...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salce pesto me borzilok te fresket ne shtepine tone per vetem pak minuta. Salca pesto eshte nje eksplozjon shijesh te fresketa...
Sot do te shohim si te gatuajme kek me karrota brenda 1 ore. Nje sekret per te pergatitur kekun me karrota eshte te zieni me pare karrotat para se te...
Sot do te shohim si te gatuajme cupcake me cokollate dhe portokalle. Tani jemi ne stinen e duhur te portokalleve te cilat jane plot me vitamina A, B e C....
Ne kete recete do te shohim se si pergatitet nje torte e ftohte me luleshtrydhe. Kjo emebelsire eshte shume e mire sidomos kur ben shume vap dhe keni deshir te...
Sot do te shikojme si te gatuajme biskota me limon, jam e sigurt qe mund ta keni provuar me pare biskotat me limon por ndoshta nuk u eshte dhene mundesia per...
Sot do te shohim si te gatuajme krem pasticerie e cila, si edhe nga vete emri, eshte nje nga kremrat me te perdorur ne pasticeri per pergatitjen e embelsirave. Me...
Nese doni te gatuani nje salce te vecant per makaronat ju keshilloj kete recete: makarona me presh dhe pancetta. Jo vetem qe eshte e shijeshme por do tu befasoj se...
Sot do te shohim si te gatuajme spageti me ullinj! Kjo recete eshte e persosur per ata qe u pelqejen shume ullinjte dhe i perdorin per te shoqeruar gjithecka. Makaronat qe...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme risotto me karkaleca dhe zafferno. Zafferno eshte nje bime qe vjen nga Asia dhe perdoret shume ne recetat me oriz pasi jep...