Background Image

Biskota me limon

0 1
Biskota me limon

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
400gr Miell
200gr Gjalp
250gr Sheqer
3 kokrra Veze
1 kokerr Limon
1 mollez gishtash Kripe
Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Sot do te shikojme si te gatuajme biskota me limon, jam e sigurt qe mund ta keni provuar me pare biskotat me limon por ndoshta nuk u eshte dhene mundesia per ti pergatitur vete ne shtepine tuaj. Ne fakt receta eshte shume e thjesht dhe shume e shpejte keshtu qe ju mund te provoni ti pergatisni keto biskota edhe vete nese keni limona te fresket.

Biskota me limon

Biskota me limon te sperkatura siper me pak sheqer pluhur

 

(Visited 2 026 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Merni gjalpin dhe e prisni ne kubike me thike dhe pasi te keni perzier miellin me sheqerin ne nje tas shtoni kubiket e gjalpit.

2
I kryer

Punoni me mollzat e gishtave gjalpin bashke me miellin dhe sheqerin deri sa gjalpi te shkrij nga punimi me duar.

3
I kryer

Merni limonin e lani dhe e fshini me nje pecete te thate dhe e grini lekuren ne rende dhe e vendosni menjane ne nje pjate.

4
I kryer

Hidhni tek tasi me miellin, sheqerin dhe gjalpin qe punuat me pare,  1 veze te plote dhe dy te verdhat e vezeve te tjera, shtoni pak fare kripe (sa mbajne dy mollza gishtash), shtrydhini lengun e limonit (kini kujdes, i menjanoni farat e limonit) si dhe lekuren e limonit qe grite me pare.

5
I kryer

Merni nje rrahese vezesh dhe trazoni te gjithe perberesit bashke duke formouar nje brume  me dendesi mesatare. Duhet te punoni brumin e biskotave te pakten 15 min .

6
I kryer

Mbeshtillni me leter trasperente guzhine masen e biskotave dhe e lini te pushoj per 30 min ne frigorifer (jo ne ngrirje).

7
I kryer

Nxirrni brumin nga frigoriferi dhe formoni  kulec te vegjel duke i shtypur me dore nga lart duke krijuar biskota me diamter 5 cm. Ose perdorni format qe mund te keni blere apostafat per biskotat .

8
I kryer

Merni nje tepsi ose tave dhe e lyeni me pak vaj qe mos te ngjis (Ju mund te perdorni leter apostafat per pjekje ne furre qe nuk le te ngjiten biskotat) .

9
I kryer

Futni biskotat me limon ne furre per 15-20 minuta ne furre te nxehur me pare ne 180°C.

10
I kryer

Kur ti nxirrni nga furra i sperkatni me sheqer pluhur siper nese preferoni dhe i sherbeni te vaketa ose ne temperature ambienti . Mund ti shoqeroni edhe me caj! 

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Krem pasticerie
para
Embelsire me biskota dhe gjize
para
Krem pasticerie
para
Embelsire me biskota dhe gjize