Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Biskota me limon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400gr
200gr
250gr
3 kokrra
1 kokerr
1 mollez gishtash

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Biskota me limon

Features:
  • Vegjetarian
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Sot do te shikojme si te gatuajme biskota me limon, jam e sigurt qe mund ta keni provuar me pare biskotat me limon por ndoshta nuk u eshte dhene mundesia per ti pergatitur vete ne shtepine tuaj. Ne fakt receta eshte shume e thjesht dhe shume e shpejte keshtu qe ju mund te provoni ti pergatisni keto biskota edhe vete nese keni limona te fresket.

Biskota me limon

Biskota me limon te sperkatura siper me pak sheqer pluhur

 

Steps

1
Done

Merni gjalpin dhe e prisni ne kubike me thike dhe pasi te keni perzier miellin me sheqerin ne nje tas shtoni kubiket e gjalpit.

2
Done

Punoni me mollzat e gishtave gjalpin bashke me miellin dhe sheqerin deri sa gjalpi te shkrij nga punimi me duar.

3
Done

Merni limonin e lani dhe e fshini me nje pecete te thate dhe e grini lekuren ne rende dhe e vendosni menjane ne nje pjate.

4
Done

Hidhni tek tasi me miellin, sheqerin dhe gjalpin qe punuat me pare,  1 veze te plote dhe dy te verdhat e vezeve te tjera, shtoni pak fare kripe (sa mbajne dy mollza gishtash), shtrydhini lengun e limonit (kini kujdes, i menjanoni farat e limonit) si dhe lekuren e limonit qe grite me pare.

5
Done

Merni nje rrahese vezesh dhe trazoni te gjithe perberesit bashke duke formouar nje brume  me dendesi mesatare. Duhet te punoni brumin e biskotave te pakten 15 min .

6
Done

Mbeshtillni me leter trasperente guzhine masen e biskotave dhe e lini te pushoj per 30 min ne frigorifer (jo ne ngrirje).

7
Done

Nxirrni brumin nga frigoriferi dhe formoni  kulec te vegjel duke i shtypur me dore nga lart duke krijuar biskota me diamter 5 cm. Ose perdorni format qe mund te keni blere apostafat per biskotat .

8
Done

Merni nje tepsi ose tave dhe e lyeni me pak vaj qe mos te ngjis (Ju mund te perdorni leter apostafat per pjekje ne furre qe nuk le te ngjiten biskotat) .

9
Done

Futni biskotat me limon ne furre per 15-20 minuta ne furre te nxehur me pare ne 180°C.

10
Done

Kur ti nxirrni nga furra i sperkatni me sheqer pluhur siper nese preferoni dhe i sherbeni te vaketa ose ne temperature ambienti . Mund ti shoqeroni edhe me caj! 

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
Si Te Gatuajme

Mund te perdorni te njejten recete nese deshironi te provoni versionin e biskotave me shije portokalli ose mandarine. Majfton te perdorni keto agrume ne vend te limonit.

previous
Krem pasticerie
next
Embelsire me biskota dhe gjize
previous
Krem pasticerie
next
Embelsire me biskota dhe gjize