Ne kete recete do te shohim si te gatuajme bakllava me pete te gatshme ne menyre te shpejte dhe me shije te mbrekullueshme. Petet i gjeni ne supermarket ne forme...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme embelsiren crumble (lexohet kruhmbl) me kumbulla te zeza. Mund te perdorni te njejten recete per ta gatuar edhe me kumbulla te...
Shakshuka eshte nje pjate tradizionale izraeliane, edhe pse origjinen e ka nga Algjeria dhe Tunizia, receta e saj u trasportua ne Israel nga disa hebrenj...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme recel kumbulle me kumbulla te zeza ose te njohura edhe me emrin kumbulla tropojane. Kumbullat kane lekure vishnje te erret pothuajse...
Krem Katalana eshte nje embelsire tipike spanjolle e gjejme te shkruajtur ne kete menyre: Crema Catalana. Ka nje shije delikate dhe kremoze ne goje. Siper ka nje shtrese sheqer te karamelizuar...
Me qene se ne itali cdo te premte bejne receta me peshk, vendosa te gatuaj dhe une nje recete te shpejte dhe te shendetshme: peshk shpate ne furre. Kjo recete...
Salca majoneze eshte nje nga salcat qe mund ta perdorni ne pergatitjen e shume recetave te kripura por perdoret gjithashtu per te shoqeruar patate te skuqura si dhe brenda hamburgerve....
Kjo eshte receta per shendetlie me arra dhe mjalte, receta klasike e embelsires me te preferuar per ditet e festave, per ditelindje ose edhe thjesht edhe per te djelen. Karakteristika...