Përbërsit
-
2 VezeVetem te verdhat
-
200ml Vaj luledjelli
-
1 Limon
-
1 maj gishtatsh Kripe
-
me prefernce Piper i zi
Udhëzime
Salca majoneze eshte nje nga salcat qe mund ta perdorni ne pergatitjen e shume recetave te kripura por perdoret gjithashtu per te shoqeruar patate te skuqura si dhe brenda hamburgerve. Pergatitja e majonezes eshte e shpejte, e thjeshte dhe ekonomike. Eshte mire qe ta pergatisni vete ne shtepi dhe mos ta bleni te konservuar. Per te pergatutur salce majoneze ju duhen vetem 3 perberes: veze, vaj ulliri dhe limon. Sekreti i salces eshte qe te perdorni vetem te verdhat e vezeve ne temperature ambienti si dhe te shtoni vajin avash avash, duke evituar ne kete qe ajo mos te lidhet. Mund te konservoni salcen ne frigorifer per 3 dite ne nje vazo qelqi te mbyllur me kapak.
Salca majoneze

Hapat
1
I kryer
|
Ne nje tas vendosni te verdhat e vezeve. Shtoni kripen dhe si edhe piperin e zi nese deshironi (me preference). |
2
I kryer
|
Ne nje filxhan shtrydhni limonin dhe e lini lengun menjane. |
3
I kryer
|
Merni nje rrahese vezesh dhe filloni te rrihni te verdhat e vezeve duke shtuar vajin e ullirit shume avash dhe rrihni pa ndalim deri sa vaji te jete perzier plotesisht. Vazhdoni rrahjen dhe hedhjen e vajit avash avash. |
4
I kryer
|
Kur masa e salces fillon dhe trashet shtoni pak leng limoni dhe vazhdoni rrahjen, do te vini re se lengu i limonit e ben me te lengsheme salcen... shtoni serisht vaj duke vazhduar rrahjen dhe serisht lengun e limonit duke e alternuar derisa te keni mbaruar te gjithe perbersit. Ne fund do te keni harritur te keni nje salce majoneze me dendesine e duhur. |