Background Image

Salca majoneze

0 0
Salca majoneze

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
2 Veze Vetem te verdhat
200ml Vaj luledjelli
1 Limon
1 maj gishtatsh Kripe
me prefernce Piper i zi
Features:
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Salca majoneze eshte nje nga salcat qe mund ta perdorni ne pergatitjen e shume recetave te kripura por perdoret gjithashtu per te shoqeruar patate te skuqura si dhe brenda hamburgerve. Pergatitja e majonezes eshte e shpejte, e thjeshte dhe ekonomike. Eshte mire qe ta pergatisni vete ne shtepi dhe mos ta bleni te konservuar. Per te pergatutur salce majoneze ju duhen vetem 3 perberes: veze, vaj ulliri dhe limon. Sekreti i salces eshte qe te perdorni vetem te verdhat e vezeve ne temperature ambienti si dhe te shtoni vajin avash avash, duke evituar ne kete qe ajo mos te lidhet. Mund te konservoni salcen ne frigorifer per 3 dite ne nje vazo qelqi te mbyllur me kapak.

Salca majoneze

(Visited 227 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Ne nje tas vendosni te verdhat e vezeve. Shtoni kripen dhe si edhe piperin e zi nese deshironi (me preference).

2
I kryer

Ne nje filxhan shtrydhni limonin dhe e lini lengun menjane.

3
I kryer

Merni nje rrahese vezesh dhe filloni te rrihni te verdhat e vezeve duke shtuar vajin e ullirit shume avash dhe rrihni pa ndalim deri sa vaji te jete perzier plotesisht. Vazhdoni rrahjen dhe hedhjen e vajit avash avash.

4
I kryer

Kur masa e salces fillon dhe trashet shtoni pak leng limoni dhe vazhdoni rrahjen, do te vini re se lengu i limonit e ben me te lengsheme salcen... shtoni serisht vaj duke vazhduar rrahjen dhe serisht lengun e limonit duke e alternuar derisa te keni mbaruar te gjithe perbersit. Ne fund do te keni harritur te keni nje salce majoneze me dendesine e duhur.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Kadaif me cokollate dhe lajthi
para
Embelsire me kos dhe mjalt
para
Kadaif me cokollate dhe lajthi
para
Embelsire me kos dhe mjalt

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here