Background Image

Salce me speca te kuq

0 0
Salce me speca te kuq

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url
Features:
  • Pikant
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Udhëzime

Shpërnda
Specat jane nje nder perimet me shije me te theksuar dhe kjo karakteristike i ben pak te veshtire per tu pelqyer nga me te vegjlit. Por specat jane te pasur me vitamine C, keshtu qe pervec recetava standarte si: speca te mbushura me oriz, ose speca te skuqur ose speca te mbushur me djath duhet te gatuajme ndonje recete pak me ndryshe te cilen mund ta kombinojme edhe me perberes te tjere. Sot do te shohim si te gatuajme salce me speca te kuq, te cilen mund ta perdorim per te bere brusketa, makarona ose edhe per te pergatitur salce per gjelle. Kjo salce mund te konservohet ne ene hermetike edhe per gati nje muaj.
 salce-me-speca

Salce specash te kuq

  • Koha e Pergatitjes: 30 min
  • Koha e Pjekjes: 20 min
  • Koha Totale: 50 min
  • Porcione: 1 kavanoz qelqi hermetik
  • Veshtiresia: Mesatare
  • Tipi i Recetes: Salce

Perberesit:

  • 20 speca te kuq
  • 1 tufe borzilok te fresket
  • 4-5 kokrra arra ose bajame
  • 100g djath kaçkavall te grire
  • vaj ulliri
  • piper ose spec djeges
  • kripe

Udhezimet:

1. Merrni specat e kuq, i lani mire, u hiqni farat, i prisni me dysh dhe i rreshtoni ne nje tepsi, sperkatini me pak kripe, pak vaj ulliri dhe i piqni ne furren e nxehur me pare 220°C per rreth 15-20 min, ose derisa te jene zbutur pak.

2. Nderkohe qe specat piqen grini ne mikser gjethet e borzilokut me 5 luge vaj ulliri, derisa te jete formuar nje si tip kremi. Nese eshte e nevojshme shtoni akoma vaj ulliri.

3. Kur masa te jete shendrruar ne nje krem, shtoni arrat dhe i grini mire, pastaj shtoni pak nga pak djathin kaçkavall dhe ne fund pak spec djeges, varet nga shija juaj.

4. E trasferoni te gjithe kete perberje ne nje tas dhe e lini menjane derisa te pergatisni edhe specat.

5. I hiqni specat nga furri, i lini te ftohen pak, dhe filloni tu eliminoni lekuren, edhe nese ngelet pak mund ta lini pasi gjithçka do te grihet ne mikser.

6. Filloni dhe i grini te gjitha specat ne mikser, duke shtuar dalengadale pak vaj ulliri. Edhe keto duhet te trasformohen nje krem homogjen.

7. I trasferoni specat e grira tek tasi me pezjerjen me borzilok, i trazoni mire te gjithe keta perberes dhe e provoni per kripe, nese eshte e nevojshme shtoni pak kripe dhe e trazoni perseri.

8. Mund ta perdorni kremin direkt per te pergatitur krostini, brusketa, ose edhe makarona.

9. Nese deshironi ta konservoni per nje kohe te gjate, e hidhni ne nje kavanoz qelqi, e vendosni kavanozin ne nje tenxhere me uje te ftohte ne menyre te tille qe te jete mbuluar 3/4 , e vendosni ne flake te mesme dhe e lini ujin te marre disa vale. Fikni flaken dhe e lini kavanozin brenda ne tenxhere derisa uji te ftohet. Ne kete menyre kremi s’ do te prishet dhe mund ta konsumoni kur te deshironi.

(Visited 782 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Supe me prodhime deti
para
Petulla me kos
para
Supe me prodhime deti
para
Petulla me kos

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here