Beshamel me qumesht miell dhe gjalp

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Perberesit

50 gr Miell
1/2 l Qumesht
50 gr Gjalp
nje maje gishtash Kripe
1 kokerr ose pluhur Arremyshk

Te dhena ushqyese

105
Kilokalori

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Beshamel me qumesht miell dhe gjalp

Salca ideale per Lazanja dhe Musaka

Karakteristika:
  • Vegjetarian
Kuzhine:

Perberesit

Udhezime

Ne kete recete do shohim si te gatuajme salce beshamel, si fillim duhet te dini se eshte nje salce me prejardhje franceze por edhe italiane. Me salcen beshamel mund te pergatisni shume lloje pjatash, por me e rendesishmja eshte me siguri receta e lazanjave ose musaka (per keto dy pjatat e fundit ju duhet te dini si te gatuani  salcen ragu). Salca beshamel kur pergatitet duhet te hidhet direkt ne nje ene porcelani si dhe te mbulohet nese do e perdorni me vone. Kjo salce ka shume pak perberes dhe eshte teper e thjeshte per tu pergatitur dhe ne shume pak kohe. Sekreti i salces beshamel eshte qe duhet ta trazoni gjate gjithe kohes se zierjes pasi mund te behet me kokerriza nese nuk e trazoni vazhdimisht dhe energjetikisht.

Loading...

Si te gatuajme Beshamel

salca-beshamel
Si te gatuajme salce beshamel

Hapat

1
I kryer

Ne nje tenxhere te thelle coni gjalpin te shkrij ne flake te dobet.

2
I kryer

Kur gjalpi te kete shkrire fikni zjarrin dhe spostoni tenxheren, hidhni miellin dhe e trazoni bashke me gjalpin deri sa te krijoni nje mase homogjene.

3
I kryer
2 min

Coni perseri tenxheren ne zjarr te ulet dhe e lini per 2 minuta duke e trazuar.

4
I kryer

Avash avash shtoni qumeshtin duke trazuar masen ne menyre qe mos te formohen kokerriza.

5
I kryer

Kurte keni hedhur komplet qumeshtin dhe masa te filloj te behet pak me e ngurte shtoni kripen sipas deshires (mjafton nje maje gishtash) dhe pak arremyshk te grire dhe e trazoni perseri.

6
I kryer

Lini salcen te zjej per gati 15-20 minuta duke e trazuar

7
I kryer

Beshamela eshte gati kur masa te jete bere e dendur pak a shume si krem. Imagjinoni qe ajo do te harri nje dendesi pak a shume si qumeshti panda ne ate kohe ajo eshte gati dhe mund ta hidhni ne nje ene porcelan dhe ta perdorni per pjatat tuaja.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Mesataria e vlerësimeve:
(5)
Total Reviews: 2
Si Te Gatuajme

Nese nuk keni arremyshk nuk ka rendesi, mund te keni nje rezulat te mire edhe pa kete erez. Jo te gjithe e pelqejne.

Stela

Shume e mire dhe pa arremyshk.