Përbërsit
-
2 kokrra te mesme Qepe e bardhe
-
2 Karrota
-
1 dege Selino
-
300gr Mish i grireMish i perzier vici dhe derri
-
½ gote Vere e kuqe
-
½ gote qumesht Qumesht
-
1 luge gjelle Gjalp
-
500ml Salce domate
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salcen Ragu. Salca ragu e ka origjinen nga qyteti i Bolonjes ne Itali dhe ne fakt njihet me emrin Ragu Bolonjeze. Ne kete recete kam perdorur vere te kuqe e cila ka shije pak me te forte sesa vera e bardhe, por ne fakt receta origjinale behet me veren e bardhe. Per kete recet perdoret mish i grire vici dhe derri. Perdoret nje mix 50% dhe 50%. Por ju mund te perdorni si njeren ose tjetern ne baze te shijes tuaj te preferuar. Receta origjinale permban edhe pacetta (e cila hidhet pak me pare se mishi i grire), por une nuk e kam shtuar pasi eshte shume kalorike dhe sume e dhjamur. Por ju mund ta perdorni nese doni te beni receten origjinale. Salca Ragu mund te perdoret per makaronat, per tu hedhur mbi harapash ose per te mbushur Lazanja.
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim lani selinon dhe karroten. Pastroni qepën duke i hequr shtresat e jashtme dhe e shplani. |
2
I kryer
|
|
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|
|
5
I kryer
|
|
6
I kryer
|
|
7
I kryer
|
|
8
I kryer
|
|
9
I kryer
|
Mbuloni tenxheren me kapak dhe e lini te ziej per gati 2 orë duke e perzier herë pas here me një lugë druri. Cerek ore para rregulloni me kripe dhe e lini akoma te ziej qe mishi i grire te mari kripen. |
10
I kryer
|