Background Image

Ragu

0 0
Ragu

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
2 kokrra te mesme Qepe e bardhe
2 Karrota
1 dege Selino
300gr Mish i grire Mish i perzier vici dhe derri
½ gote Vere e kuqe
½ gote qumesht Qumesht
1 luge gjelle Gjalp
500ml Salce domate

Si te gatuajme Ragu

Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme salcen Ragu. Salca ragu e ka origjinen nga qyteti i Bolonjes ne Itali dhe ne fakt njihet me emrin Ragu Bolonjeze. Ne kete recete kam perdorur vere te kuqe e cila ka shije pak me te forte sesa vera e bardhe, por ne fakt receta origjinale behet me veren e bardhe. Per kete recet perdoret mish i grire vici dhe derri. Perdoret nje mix 50% dhe 50%. Por ju mund te perdorni si njeren ose tjetern ne baze te shijes tuaj te preferuar. Receta origjinale permban edhe pacetta (e cila hidhet pak me pare se mishi i grire), por une nuk e kam shtuar pasi eshte shume kalorike dhe sume e dhjamur. Por ju mund ta perdorni nese doni te beni receten origjinale. Salca Ragu mund te perdoret per makaronat, per tu hedhur mbi harapash ose per te mbushur Lazanja.

(Visited 1 667 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Si fillim lani selinon dhe karroten. Pastroni qepën duke i hequr shtresat e jashtme dhe e shplani.

2
I kryer

Prisni ne kubike te vegjel karrotat, selinone dhe qepet. Perdorni gjysem henen per ti prere akoma me imet. I perzieni te gjithe perbersit ne ne pjate.

3
I kryer

Vendoseni në flake te mesme një tenxhere të lartë dhe qe nuk ngjit shtoni vajin e ullirit dhe me pas shtoni gjalpin.

4
I kryer

Kur gjalpi ka shkrire shtoni qepen, selinon dhe karroten e grire te skuqen. Trazoni here pas here.

5
I kryer

Kur perimet te jene skuqur shtoni mishin e grire dhe skuqni te gjithe perbersit sebashku duke trazuar here pas here.

6
I kryer

Kur te kete avulluar i gjithe uji i tij i gatimit shtoni verën e kuqe dhe trazoni serisht.

7
I kryer

Kur vera te kete avulluar krejtësisht, shtoni qumeshtin dhe trazoni. Edhe ne kete rast prisni derisa te avulloj.

8
I kryer

Shtoni se fundmi salcen e domates, mbushni shishen e salces me uje dhe shtoni edhe ate. Trazoni dhe e ulni flaken.

9
I kryer

Mbuloni tenxheren me kapak dhe e lini te ziej per gati 2 orë duke e perzier herë pas here me një lugë druri. Cerek ore para rregulloni me kripe dhe e lini akoma te ziej qe mishi i grire te mari kripen.

10
I kryer

Salca ragu konservohet 2/3 dite ne frigorifer, mjafton ta ngrohni ne tigan dhe ta perdorni per makaronat.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Byrek me gjize
para
Lazanja Bolonjeze
para
Byrek me gjize
para
Lazanja Bolonjeze

Add Your Comment