Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Byrek me gjize

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Byrek me gjize

Directions

Share
PROVONI CDO MUAJ KUTINE SURPRIZE ME SHIJE TE NDRYSHME!

Sote po u mesoj si te gatuajme byrek me gjize ne forme trekendeshi. Por receta nuk ndryshon edhe ne qofte se deshironi te beni nje byrek ne nje tepsi te rrumbullakte. Mjafton te mos prisni petet por ti shtroni nje e nga nje ne tepsi.

Si te gatuajme byrek me gjize trekendesh.
Si te gatuajme byrek me gjize trekendesh.

Byrek me gjize

  • Koha e Pergatitjes:
  • Koha e Pjekjes:
  • Koha Totale:
  • Porcione: 6
  • Veshtiresia: E Mesme
  • Tipi i Recetes: Pjate e Dyte

Perberesit:

  • 3 filxhane caji me miell te tipit 00
  • 1 filxhane e gjysem me uje
  • 1 filxhan caji me gjize
  • 2 kokerra veze
  • 100gr gjalpe
  • pak kripe e piper

Udhezimet:

  1. Si fillim merni gjizen vezet dhe piperin i perzieni se bashku. Une keshilloj qe te blini gjize te kripur ne menyre qe byreku te jete sa me i shishem. Ne qofte se keni gjizen pa kripe atehere e shtoni ju tek masa. Coni permbajtjen menjane sa te peragtisni petet.
  2. Coni miellin ne nje tepsi, hapni nje grope ne mes, hidhni kripen dhe avash avash shtoni ujin dhe punoni brumin, punoheni sa me shume te mundeni per te bere nje mase te bute.
  3. E lini te pushoje per 25 minuta. Me pas e ndani ne topa me madhesi sa nje grusht dhe i coni tek tepsia dhe e mbuloni me nje rrobe.
  4. Filloni te hapni petet nje e nga nje duke mare pjeset e brumit qe ndate me pare.
  5. Peta duhet ti hapni sa me shume te mundeni ne menyre qe te arrini si risultat nje pete trasparente. Kur peta te jete gati e lini te pushoj per nje minute.
  6. Merni gjalpin dhe e shkrini ne nje ene. Mos e lini shume ne zjarr pasi i ndryshon shija, duhet te hiqni gjalpin nga zjarri ne momentin qe shkrin copa e fundit.
  7. Merni peten dhe e sperkateni me gjalpin e shkrire, e prisni peten ne tre ose 4 rripa (pak a shume rripat jane te gjera pake me te medhenje sa dora).
  8. Merni nje shirit dhe ne fillim tij vendosni mbushjen e pergatitur me gjize dhe veze.
  9. Kapni cepin e djathte afer mbushjes dhe e palosni nje here nga e majta ne te djathte dhe anasjelltas derisa sa te keni arritur fundin e shiritit duke formuar trekendesha.
  10. I vendosim ne nje tepsi te lyer me gjalpe, i sperkateni me gjalpe dhe i piqni ne furre per 20 minuta ne 180°.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Krepa me nutella
next
Salce Ragu
previous
Krepa me nutella
next
Salce Ragu

Add Your Comment