Ne kete recete do te shohim si te gatuajme gateau me patate, ose tave me patate te shtypura dhe me pas te trazuara me veze dhe djath dhe te mbushura...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme trilece ne shtepi. Vendosa te provoj versionin me krem mou siper dhe jo me krem karamel. Nese doni te beni trilecen...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme Brownie. Kjo embelsire eshte tipike e amerikaneve te cilet e sherbejne ne forme katrore te shoqeruar me pana ose brenda me...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme rizoto me djath kackavall ose djath parmigiano. Rizoto i pergatitur ne kete mneyre eshte baza e shume tipesh rizoto, si ai...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostate me recel frutash, saktesisht me fruta pylli. Por ju mund te perdorni cfare do lloj receli qe keni ne dispozicion...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ciambella me kaki dhe rrush te thate. Ciambella eshte thjesht nje torte ne forme unaze (ka qendern bosh). Duhet te keni...
Ne kete recete do te shohim se si pergatitet nje torte e ftohte me luleshtrydhe. Kjo emebelsire eshte shume e mire sidomos kur ben shume vap dhe keni deshir te...
Kjo recete do te shohim nje embelsire me biskota dhe gjize, kombinimi i tyre eshte super pasi eshte nje mix jo shume i embel por delikat ne shije. Embelsira eshte...
Me qene se ne itali cdo te premte bejne receta me peshk, vendosa te gatuaj dhe une nje recete te shpejte dhe te shendetshme: peshk shpate ne furre. Kjo recete...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kek me arra dhe stafidhe (rrush i thate). Nje embelsire pak e personalizuar edhe pse eshte thjesht kek, por i pergatitur...
Ne kete recete do te shohim si te pergatisim pure me pate dhe qumesht. Pureja me patate perdoret pothujse ne te gjithe boten, pergatitet shume thjesht per tu pergatitur dhe mund te...
Kjo eshte receta per shendetlie me arra dhe mjalte, receta klasike e embelsires me te preferuar per ditet e festave, per ditelindje ose edhe thjesht edhe per te djelen. Karakteristika...
Ne kete recete do shohim si te gatuajme salce beshamel, si fillim duhet te dini se eshte nje salce me prejardhje franceze por edhe italiane. Me salcen beshamel mund te...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme lazanja me mish te grire. Kjo eshte e njhur edhe me emrin Lazanja Bolonjeze qe ne italisht e gjeme te shkruar...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krepa me nutella, por ju mund ti mbushni krepat edhe me fruta te fresketa ose recel. Krepat janë simbol i kuzhinës franceze,...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme torte me ananas te fresket. Nje ide shume e mire per te perdorur ananasin eshte pikerisht pergatitja e nje torte me...