Përbërsit
-
3 kokrra Veze
-
100gr Sheqer
-
45gr Miell
-
40gr NiseshteNiseshte patate
-
10gr Gjalp
-
250ml Pana per embelsira
-
100ml Qumesht i kondensuarQumesht panda
-
500ml Qumesht
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme trilece ne shtepi. Vendosa te provoj versionin me krem mou siper dhe jo me krem karamel. Nese doni te beni trilecen tamam si e gjeni ne shitje mjafton qe ne vend te kremit mou ta mbuloni siper me krem karamel ( te dy llojet e kremit gjenden te gatshem ne supermarket). Kremi mou ( ose dulce di leche) eshte kremi i bere me qumesht te kondensuar (qumeshti panda). Ju mund te pergatisni vet kremin mou duke perdorur qumeshtin e kondesuar: receten per kremin mou e gjeni ketu.
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim nisim nga pergatitja e pandispagnes. Merni vezet dhe i ndani te verdhat nga te bardhat. I hidhni ne dy tase te ndryshem. |
2
I kryer
|
|
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|
|
5
I kryer
|
|
6
I kryer
|
|
7
I kryer
|
|
8
I kryer
|
|
9
I kryer
|
E nxirrni pandispanjen nga furra dhe e lini deri sa te harrij ne temperature ambienti |
10
I kryer
|
|
11
I kryer
|
|
12
I kryer
|