Background Image

Crumble me kumbulla te zeza
Si te gatuajme crumble

0 0
Crumble me kumbulla te zeza

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
500gr Kumbulla te zeza
120gr Sheqer kaf
60gr Miell
40gr Miell bajamesh
60gr Gjalp
gjysem Limon
1 luge kafeje Sheqer pluhur

Embelsire monoporcion

Features:
  • Vegan
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme embelsiren crumble (lexohet kruhmbl) me kumbulla te zeza. Mund te perdorni te njejten recete per ta gatuar edhe me kumbulla te kuqe. Kjo embelsire eshte me origjine Angleze dhe Irlandeze dhe gatuhet me fruta te cilat jane si baze dhe siper te mbuluara me nje brum te shkrifet me gjalp. Receta e crumble me kumbulla behet me nje thjeshtesi qe as qe nuk e mendoni, ndersa rezultati eshte veretet madheshtor. Eshte mire qe kete embelsire ta pergatisni ne ene te vecanta per cdo person (monoporcion).

Crumble me kumbulla te zeza

(Visited 336 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Si fillim ndizni furrin dhe e lini te nzehet ne 180°C. Merni gjalpin dhe e ndani ne copa te vogla (edhe duke perdorur thjesht nje luge per ta ndare ne copa) e vendosni ne nje vazo dhe e futni ne frezeer qe te ftohet, do ju duhet me pas. Gjalpi per kete embelsire duhet te jete shume i ftohte dhe ne asnje menyre i shkrire.

2
I kryer

Lani kumbullat, u hiqni berthamat dhe me pas i prisni ne copa te mesme (jo te rregullta). Hidhni kumbullat te prera ne copa ne nje tas dhe me pas shtoni siper 15gr miell, 60 gr sheqer kaf, shtrydhni pak leng nga gjysma e limonit siper dhe me pas trazoni derisa mielli mos te duket me por te jete perzier me lengun e kumbullave. Kjo eshte baza e embelsires crumble.

3
I kryer

Merni 4 kupa te cilat mund te vendosni edhe ne furre per pjekje dhe i mbushni secilen me bazen qe sapo pergatitet me pare. Mjafton te ndani kumbullat ne 4 masa te barabarta dhe me pas te mbushni kupat, mund te shikoni edhe me sy duke i mbush kupat nga pak e nga pake.

4
I kryer

Merni nje tas tjeter dhe hidhni brenda miellin e tipit 00 qe u ngeli, miellin e bajameve, sheqerin kaf qe u ngeli dhe ne fund copat e gjalpit te ftohte. Punoni me gishta masen derisa te formoni nje mase si rere deti e shkrifet. Kjo eshte mbulesa e embelsires.

5
I kryer

Shtoni masen e shkrifet siper cdo kupe duke i mbuluar komplet kumbullat me te. Vendosni kupat ne furre te piqen per fati 35 minuta ne 180°C. Kujdes vendosni poshte kupave nje leter pjekje pasi lengu i kumbullave gjate pjekjes mund te derdhet jashte. Po ashtu mbuloni siperfaqen e embelsires me leter pjekje nese skuqet shume gjate fazes se pjekjes dhe rrezikon te digjet nese furri juaj nzehet shume.

6
I kryer

Sherbeni embelsiren te vaket dhe te dekoruar siper me shqer pluhur. Mund te perdorni nje site te vogel per te sperkatur sheqerin puluhur siper cdo kupe me crumble!

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Rizoto me djath kackavall
para
Brownie
para
Rizoto me djath kackavall
para
Brownie

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here