Përbërsit
-
500gr Kumbulla te zeza
-
120gr Sheqer kaf
-
60gr Miell
-
40gr Miell bajamesh
-
60gr Gjalp
-
gjysem Limon
-
1 luge kafeje Sheqer pluhur
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme embelsiren crumble (lexohet kruhmbl) me kumbulla te zeza. Mund te perdorni te njejten recete per ta gatuar edhe me kumbulla te kuqe. Kjo embelsire eshte me origjine Angleze dhe Irlandeze dhe gatuhet me fruta te cilat jane si baze dhe siper te mbuluara me nje brum te shkrifet me gjalp. Receta e crumble me kumbulla behet me nje thjeshtesi qe as qe nuk e mendoni, ndersa rezultati eshte veretet madheshtor. Eshte mire qe kete embelsire ta pergatisni ne ene te vecanta per cdo person (monoporcion).
Crumble me kumbulla te zeza
Hapat
1
I kryer
|
Si fillim ndizni furrin dhe e lini te nzehet ne 180°C. Merni gjalpin dhe e ndani ne copa te vogla (edhe duke perdorur thjesht nje luge per ta ndare ne copa) e vendosni ne nje vazo dhe e futni ne frezeer qe te ftohet, do ju duhet me pas. Gjalpi per kete embelsire duhet te jete shume i ftohte dhe ne asnje menyre i shkrire. |
2
I kryer
|
Lani kumbullat, u hiqni berthamat dhe me pas i prisni ne copa te mesme (jo te rregullta). Hidhni kumbullat te prera ne copa ne nje tas dhe me pas shtoni siper 15gr miell, 60 gr sheqer kaf, shtrydhni pak leng nga gjysma e limonit siper dhe me pas trazoni derisa mielli mos te duket me por te jete perzier me lengun e kumbullave. Kjo eshte baza e embelsires crumble. |
3
I kryer
|
|
4
I kryer
|
|
5
I kryer
|
Shtoni masen e shkrifet siper cdo kupe duke i mbuluar komplet kumbullat me te. Vendosni kupat ne furre te piqen per fati 35 minuta ne 180°C. Kujdes vendosni poshte kupave nje leter pjekje pasi lengu i kumbullave gjate pjekjes mund te derdhet jashte. Po ashtu mbuloni siperfaqen e embelsires me leter pjekje nese skuqet shume gjate fazes se pjekjes dhe rrezikon te digjet nese furri juaj nzehet shume. |
6
I kryer
|