• Home
  • Torta
  • Torta Pavlova receta e embelsires australiane
Torta Pavlova receta e embelsires australiane

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Perberesit

Per meringen
6 te bardha Veze
250gr Sheqer Sheqer fine (shume i imet)
15gr Niseshte misri
1 maje gishtash Kripe
1 qeske Vanilie
1 qeske Maja per embelsira E tipit Cremor Tartaro
Per dekorin
30gr Sheqer
150gr Luleshtrydhe
80gr Boronica
80gr Manaferra
300gr Pana Panna e fresket

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Torta Pavlova receta e embelsires australiane

receta e tortes verore

Karakteristika:
  • Vegjetarian

Perberesit

  • Per meringen

  • Per dekorin

Udhezime

Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila  “hidhej ne ajer sikur te kishte krahe”, nga ky kercim mer emrin torta Pavlova e cila eshte shume e bute dhe masa shume e ajrosur . Torta Pavlova eshte nje embelsire verore, prezantohet nga baza me meringe e mbuluar me panna dhe e dekoruar me fruta te kuqe te fresketa (mund te perdorni fruta pylli ose luleshtrydhe ose edhe fruta te tjera).

Loading...

Per kete recete perdoren vetem te bardhat e vezeve dhe eshte nje ide shume e mire kur ju pergatisni krem pssticerie per te cilin perdoren vetem te verdhat e vezeve dhe me te bardhat nuk dini se cfare te gatuani. Ne kete menyre nuk shperdorni asgje por pergatisni nje tjeter embelsire. Veshtiresia e tortes eshte se si te pergatisni nje merige sa me te mire, me ngjyre ari dhe te bute.

 

Torta Pavlova receta

Hapat

1
I kryer

Para se te filloni te pergatisni torten Pavlova, ndizni furrin (statik) ne 250°C. Si fillim duhet te pergatisni meringen ne kete menyre: Merni te bardhat e vezeve te cilat duhet te jene ne temperature ambienti, shtoni kripen dhe i rrihni me rrahese elektrike derisa te jene bere si shkume shume e dendur.

2
I kryer

Shtoni majane per embelsira (tek qeska dueht te jete e shkruar Cremor Tartaro, eshte nje lloj fryresi per embelsira apostafat per kete lloj torte) si dhe vaniljen pluhur dhe rrihni serisht.

3
I kryer

Ne nje tas hidhni sheqerin dhe niseshtene dhe i trazoni qe te perzihen mire me njeri tjetrin. Me ndihmen e nje luge e hidhni masen nga nje luge e nga nje luge tek vezet e rrahura dhe vazhdoni serisht rrahjen derisa te gjithe perbersit te jene perzier mire se bashku.

4
I kryer

Shtoni tek masa e meringes uthullen here pas here deri sa ra mbaroni. Pas kesaj procedure do te keni nje mase homogjene dhe kremoze. E shtoni masen ne nje tave te mbuluar me pare me leter furri (e gjeni ne pazar me emrin carta da forno... eshte si leter e bradhe pak trasparente). Formoni nje disk pak te larte. shtoni masen dhe me ndihmen e nje thike e hapni duke krujuar rrathe njeri mbi tjeterin.

5
I kryer

Vendosni meringen ne furre te piqet ne 120°C (E ulni temperaturen qe vendoset kur ndezet furrin) dhe e lini te piqet per gati nje ore e gjysem ne furre statik. Kur te kete kaluar kjo kohe e fikni furren dhe e hapni pak fare sportelin e furrit dhe e lini meringen brenda qe te ftohet avash avash.

6
I kryer

Nderkohe qe meringa ftohet pergatisni dekorin e trotes Pavlova. Lani frutat dhe i lini te kullojne ujin e tepert. Nderkohe pergatisni panen. Pana e fresket e cila eshte apostafat per tu rrahur e hidhni ne nje tas dhe e rrihni me rrahese elektrike deri sa masa te 3 fishohet. Shtoni sheqerin avash avash dhe rrihni serisht.

7
I kryer

Ne kete pike filloni dhe dekorni meringen duke krijuar keshtu torten Pavlova. E mbuloni siper meringen me pana montata (pana e rrahur) dhe dekorni ne qender me frutat e kuqe. Nese keni disa gjethe menderz i shtoni per dekor. Torta pavlova eshte gati per tu sherbyer! Mund te konservoni torten ne frigorifer per nje dite!

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.