Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
  • Home
  • Torta
  • Torta Pavlova receta e embelsires australiane
0 0
Torta Pavlova receta e embelsires australiane

Shpernda receten ne kanalin tuaj:

Ose kopjoni lidhjen e meposhteme dhe dorgojani kujt te doni!

Perbersit

Rregullo sipas personave
Per meringen
6 te bardha Veze
250gr Sheqer Sheqer fine (shume i imet)
15gr Niseshte misri
1 maje gishtash Kripe
1 qeske Vanilie
1 qeske Maja per embelsira E tipit Cremor Tartaro
Per dekorin
30gr Sheqer
150gr Luleshtrydhe
80gr Boronica
80gr Manaferra
300gr Pana Panna e fresket

Torta Pavlova receta e embelsires australiane

receta e tortes verore

Karakteristika:
  • Vegjetarian

Perbersit

  • Per meringen

  • Per dekorin

Udhezimet

Shpernda

Torta Pavlova eshte nje embelsire me origjine australiane, emri eshte i ispiruar nga balerina kalsike Anna Pavlova e cila  “hidhej ne ajer sikur te kishte krahe”, nga ky kercim mer emrin torta Pavlova e cila eshte shume e bute dhe masa shume e ajrosur . Torta Pavlova eshte nje embelsire verore, prezantohet nga baza me meringe e mbuluar me panna dhe e dekoruar me fruta te kuqe te fresketa (mund te perdorni fruta pylli ose luleshtrydhe ose edhe fruta te tjera).

Per kete recete perdoren vetem te bardhat e vezeve dhe eshte nje ide shume e mire kur ju pergatisni krem pssticerie per te cilin perdoren vetem te verdhat e vezeve dhe me te bardhat nuk dini se cfare te gatuani. Ne kete menyre nuk shperdorni asgje por pergatisni nje tjeter embelsire. Veshtiresia e tortes eshte se si te pergatisni nje merige sa me te mire, me ngjyre ari dhe te bute.

 

Torta Pavlova receta

Hapat

1
I kryer

Para se te filloni te pergatisni torten Pavlova, ndizni furrin (statik) ne 250°C. Si fillim duhet te pergatisni meringen ne kete menyre: Merni te bardhat e vezeve te cilat duhet te jene ne temperature ambienti, shtoni kripen dhe i rrihni me rrahese elektrike derisa te jene bere si shkume shume e dendur.

2
I kryer

Shtoni majane per embelsira (tek qeska dueht te jete e shkruar Cremor Tartaro, eshte nje lloj fryresi per embelsira apostafat per kete lloj torte) si dhe vaniljen pluhur dhe rrihni serisht.

3
I kryer

Ne nje tas hidhni sheqerin dhe niseshtene dhe i trazoni qe te perzihen mire me njeri tjetrin. Me ndihmen e nje luge e hidhni masen nga nje luge e nga nje luge tek vezet e rrahura dhe vazhdoni serisht rrahjen derisa te gjithe perbersit te jene perzier mire se bashku.

4
I kryer

Shtoni tek masa e meringes uthullen here pas here deri sa ra mbaroni. Pas kesaj procedure do te keni nje mase homogjene dhe kremoze. E shtoni masen ne nje tave te mbuluar me pare me leter furri (e gjeni ne pazar me emrin carta da forno... eshte si leter e bradhe pak trasparente). Formoni nje disk pak te larte. shtoni masen dhe me ndihmen e nje thike e hapni duke krujuar rrathe njeri mbi tjeterin.

5
I kryer

Vendosni meringen ne furre te piqet ne 120°C (E ulni temperaturen qe vendoset kur ndezet furrin) dhe e lini te piqet per gati nje ore e gjysem ne furre statik. Kur te kete kaluar kjo kohe e fikni furren dhe e hapni pak fare sportelin e furrit dhe e lini meringen brenda qe te ftohet avash avash.

6
I kryer

Nderkohe qe meringa ftohet pergatisni dekorin e trotes Pavlova. Lani frutat dhe i lini te kullojne ujin e tepert. Nderkohe pergatisni panen. Pana e fresket e cila eshte apostafat per tu rrahur e hidhni ne nje tas dhe e rrihni me rrahese elektrike deri sa masa te 3 fishohet. Shtoni sheqerin avash avash dhe rrihni serisht.

7
I kryer

Ne kete pike filloni dhe dekorni meringen duke krijuar keshtu torten Pavlova. E mbuloni siper meringen me pana montata (pana e rrahur) dhe dekorni ne qender me frutat e kuqe. Nese keni disa gjethe menderz i shtoni per dekor. Torta pavlova eshte gati per tu sherbyer! Mund te konservoni torten ne frigorifer per nje dite!

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

para
Pica me pete te gatshme
mbas
Ashure me kanelle
para
Pica me pete te gatshme
mbas
Ashure me kanelle

Komento receten