Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
  • Home
  • Ashure me kanelle
0 0
Ashure me kanelle

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150gr
10gr
100gr
50gr Rrush i thate
1 luge kafeje
75ml

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ashure me kanelle

Features:
  • Vegjetarian

Ingredients

Directions

Share

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ashure me kanelle. Ashureja eshte nje embelsire me origjine turke, mund ta klasifikojme tek embelsirat me luge (embelsirat qe kane nje konsistence kremoze ose edhe te lengeshme dhe qe haen me luge) ose embelsira ne gote. Ashureja njihet edhe me emrin pudingu i Noes, pasi sipas legjendes eshte embelsira qe pergatiti gruaja e Noes mbas mbytjes universale duke perdorur cfare kishte ngelur ne arke. Kjo recete me kujton femijrine kur mbas korrjes se grurit ne cdo shtepi pergatitej kjo embelsire. Sot perdoren shume perberes per dekor por me pare dekorohej vetem me kanelle.

Ashure me kanelle

Steps

1
Done

Per te pergatitur ashure mjafton te merni nje tenxhere qe nuk ngjit (antiaderente) dhe te hidhni komplet perbersit (pervec kanelles) ne te dhe ti trazoni me njeri tjeterin. Kanellen e lini menjane per dekorin ne fund.

2
Done

Shtoni ne tenxhere ujin dhe trazoni serisht pa e vendosur tenxheren ne zjarr. Kur perbersit te jene perzier mire me gjithe ujin pa krijuar kokrra ndizni zjarrin dhe e vendosni flaken mesatare. Trazoni ashurene gjithmone deri sa te mari vale.

3
Done

Kur ashureja mer val duhet at lini te ziej per 20 minuta rresht duke trazuar here pas here qe mos te ngjitet dhe mos te krijoj grimca.

4
Done

Pasi te kete zier mire e fikni zjarrin dhe trazoni per gati 5 minuta te tjere me flake te fikur. Mbushni 4 vazo me ashure dhe dekoroni siper me kanelle. Ju mund te perdorni per dekor arra, stafidhe te tjera, rrush te fresket si dhe kokrra shege. Sherbeni ashurene te vaket ose ne temperature ambienti.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Torta Pavlova receta e embelsires australiane
next
Recel kumbulle
previous
Torta Pavlova receta e embelsires australiane
next
Recel kumbulle