Background Image

Si të gatuajmë bukë fokaça me oriz të zi

0 0
Si të gatuajmë bukë fokaça me oriz të zi

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
200 Miell
150 Miell orizi te zi
4 luge Vaj ulliri
2 luge kafeje rrafsh Kripe
20gr Maja birre
2 luge kafeje rrafsh Sheqer kaf
Per te lyer siper
Gjysem filxhani kafeje Vaj ulliri
Gjysem filxhani kafeje Uje
dy mollza gishtash Kripe

Bukë krokante dhe me pakë kalori

Features:
    Kuzhinë:

    Përbërsit

    • Per te lyer siper

    Udhëzime

    Shpërnda

    Në ketë recetë do të shohim një variant të bukës fokaça (focaccia) të pergatitur me miell orizi të zi, të quajtur oriz Venere. Orizi Venere eshte nje varjant orizi i cili vjen nga nje shartim i orizit normal me ate aziatik. Ka shije pak me te fortë dhe gjatë pjekjes ka një aromë te këndëshme buke të pjekur. Orizi i zi eshte shumë i pasur me fibra, vitamina dhe kripra minerale dhe ne te njejtën kohë me më pak kalori se sa orizi i bardhë. Receta përgatitet me dy tipe mielli; mielli i grurit i tipit 00 dhe mielli i orizit te zi Venere.

    (Visited 421 times, 1 visits today)

    Hapat

    1
    I kryer

    Ne nje tepsi hidhni brenda dy tipet e miellit dhe i trazoni mire me nje pirun.

    2
    I kryer

    Shkrini majane ne uje te vaket dhe e lini menjane. Shtoni si fillim tek tepsia, kripen, sheqerin, vajin dhe me pas filloni te zini brumin duke trazuar dhe shtuar ujin me maja.

    3
    I kryer

    Pasi e keni bere brumin e lini te vije per gjysem ore.

    4
    I kryer

    Nderkohe pergatisni ne nje filxhan masen me te cilen do lyeni siper fokacian. Hidhni gjysem filxhani kafeje me vaj ulliri dhe gjysem filxhani me uje. Shtoni dy mollza gishtash me kripe

    5
    I kryer

    Merni nje tepsi katrore dhe e lyeni me bollek me vaj ulliri, hapni brumin me duar derisa te mbuloni komplet taven. Me gisha formoni gropeza siper brumit dhe me nje penel e lyeni brumin nga siper me vajin dhe ujin me kripe qe pergatitet me pare.

    6
    I kryer

    E vendosni fokacen ne furre te piqet per 20 minuta ne 220 grade. Kur fokaca te jete gati e prisni ne forma katrore. E sherbeni me djath te bardhe kremoz siper si dhe me proshute ose domate.

    Laura

    Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

    para
    Recel me qershi
    para
    Krostini Toskani
    para
    Recel me qershi
    para
    Krostini Toskani

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here