Përbërsit
-
400gr Miell
-
1 filxhan caji Kos
-
1 kokerr Veze
-
1 maje luge kafeje Sode buke
-
1 maje luge kafeje Kripe
-
1 filxhan caji Vaj luledjelli
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kulac me kos. Sekreti per te patur nje rezultat shume te mire eshte pushimi i brumit per te pakten nje ore.
Per te pergatitur kulacin duhen pak perberes, te cilet pothuajse secili prej nesh i ka ne shtepi ne cdo moment.
Kulac me kos
Hapat
1
I kryer
|
Pergatitja e brumit per kulac me kosHidhni miellin ne nje tepsi. E perzjeni me kripen dhe soden e bukes. Hapni nje grope ne mes dhe hidhni kosin, vezen dhe filloni te punoni me duar brumin. |
2
I kryer
|
E ngjishni brumin me duar derisa te formohet nje mase elastike dhe homogjene, por jo shume e ngurte. Shtoni kos nese masa eshte shume e forte. |
3
I kryer
|
I jepni formen e nje topi, e mbuloni me nje pecete te paster dhe e lini te pushoje per rreth 1 ore (minimumi). Maximumi 2 ore e gjysem. |
4
I kryer
|
Vendosni ne zjarr mesatar nje tigan me vajin e lulediellit dhe e lini te nzehet plotesisht. |
5
I kryer
|
|
6
I kryer
|
Pasi i hiqni kulecet nga zjarri, i vendosni ne kartpeceta letre qe te eliminohet vaji i tepert. |
7
I kryer
|
Sherbeni kulecet te ngrohte me kos. Ju mund ti shoqeroni duke i lyer siper me hudher dhe ti sperkatni siper me djath kackavall te grire si dhe nje gote kos. Ose mjafton ti shoqeroni me pak djath te bardhe. |