Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme njoki me patate. Per te pergatitur njoki duhen shume pake perberes dhe mund ti perdorni me sugo te ndryshme sikur te ishin makarona.
Njoki me patate
Perberesit:
- 1 kg patate
- 300gr miell
- 1 veze
- kripe sipas deshires
Udhezimet:
- Si fillim lani patatet me gjithe lekure dhe i vini te ziejne.
- Kur te kene zier plotesisht i zhvishni nga lekura dhe i grini ne rende.
- Merni miellin deh e hidhni ne nje tavoline ne forme piramide dhe beni nje grope ne te cilen shtoni patate e grira, vezen dhe kripen.
- Ngjeshni brumin me dore deri sa te formoni nje mase homogjene.
- Merni brumin dhe e ndani ne copa dhe me secilen formoni nje formoni cilindra te gjate (me trashesi sa gishti)
- I ndani cilindrat me nje thike me mase nga dy cm dhe me pas i kaloni mbi nje pirun qe te marin forme ose i lini si topa te vegjel.
- Njokit jane gati per zierje dhe per tu perdorur me sugo sipas deshires.
(Visited 874 times, 1 visits today)