Background Image

Njoki me kungull te verdhe dhe djath gorgonzola

0 0
Njoki me kungull te verdhe dhe djath gorgonzola

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Udhëzime

Shpërnda

Receta me standarte per te gatuar njokit eshte ajo me 4 djathra, por ne kete recete do te shohim nje sugo tejter, pak me delikate dhe me siguri me e lehte sesa sugua me 4 djathe. Per kete recete mund te perdorni 1kg njoki te gateshme ose ti pergatisni si tek receta jone e shpjeguar ketu: si te pergatisim njoki me patate

djath-gorgonzola

kungull-i-verdhe

 

 

 

 

 

 

 

 

si-te-gatuajme-njoki-me-kungull-dhe-gorgonzola

Njoki me kungull te verdhe dhe djath gorgonzola

  • KOHA E PERGATITJES:
  • KOHA E PJEKJES:
  • KOHA TOTALE:
  • PORCIONE: 4
  • VESHTIRESIA: E Lehte
  • TIPI I RECETES: Pajte e pare

Perberesit:

  • 500gr kungull i verdhe
  • 200 djath gorgonzola
  • 1kg njoki
  • 4 luge vaj ulliri
  • majdanoz i fresket
  • kripe sipas dehsires
  • piper i zi

Udhezimet:

  1. Si fillim pastroni kungullin e verdhe nga lekura dhe e prisni ne kubike.
  2. Merni nje tigan qe nuk ngjit dhe e vendosni ne zjarr te mesem, shtoni vajin e ullirit dhe me pas shtoni kubiket e kungullit.
  3. I lini ne zjarr deri sa te shperbehen dhe te behen si brum.
  4. Nderkohe vendosni ujin me pake kripe ne zjarr per te zjer njokit.
  5. Kur kungulli pothuajse te kete shkrire, shtoni djathin gorgonzola dhe kirpen sipas deshires. Djathi shkrin pothuajse direkt keshtu qe mos e lini shume, kur djathi gorgonzola te kete shrire sugua per njokit eshte gati.
  6. Hidhni njokit per te zier, kujtohuni qe njokit duan shume pake kohe per te zier, pothuajse 3-4 minuta.
  7. I kulloni njokit dhe i hidhni tek tigani me sugo me kungull dhe gorgonzola, nese tigani eshte i vogel i hidhni njokit ne tenxhere dhe e shtoni tek tenxherja sugon.
  8. I trazoni njokit me sugon me nje luge druri, dekoroni pjaten me majdanoz te fresekt te prere holle dhe sherbeni pjaten te ngrohte.
  9. Mund te perdorni djath kackavall siper.

 

(Visited 354 times, 1 visits today)

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportazhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Njoki me patate
para
Makarona me kungull pana kerpudha dhe pancete te tymosur
para
Njoki me patate
para
Makarona me kungull pana kerpudha dhe pancete te tymosur

Add Your Comment