Udhëzime
Receta me standarte per te gatuar njokit eshte ajo me 4 djathra, por ne kete recete do te shohim nje sugo tejter, pak me delikate dhe me siguri me e lehte sesa sugua me 4 djathe. Per kete recete mund te perdorni 1kg njoki te gateshme ose ti pergatisni si tek receta jone e shpjeguar ketu: si te pergatisim njoki me patate
Njoki me kungull te verdhe dhe djath gorgonzola
Perberesit:
- 500gr kungull i verdhe
- 200 djath gorgonzola
- 1kg njoki
- 4 luge vaj ulliri
- majdanoz i fresket
- kripe sipas dehsires
- piper i zi
Udhezimet:
- Si fillim pastroni kungullin e verdhe nga lekura dhe e prisni ne kubike.
- Merni nje tigan qe nuk ngjit dhe e vendosni ne zjarr te mesem, shtoni vajin e ullirit dhe me pas shtoni kubiket e kungullit.
- I lini ne zjarr deri sa te shperbehen dhe te behen si brum.
- Nderkohe vendosni ujin me pake kripe ne zjarr per te zjer njokit.
- Kur kungulli pothuajse te kete shkrire, shtoni djathin gorgonzola dhe kirpen sipas deshires. Djathi shkrin pothuajse direkt keshtu qe mos e lini shume, kur djathi gorgonzola te kete shrire sugua per njokit eshte gati.
- Hidhni njokit per te zier, kujtohuni qe njokit duan shume pake kohe per te zier, pothuajse 3-4 minuta.
- I kulloni njokit dhe i hidhni tek tigani me sugo me kungull dhe gorgonzola, nese tigani eshte i vogel i hidhni njokit ne tenxhere dhe e shtoni tek tenxherja sugon.
- I trazoni njokit me sugon me nje luge druri, dekoroni pjaten me majdanoz te fresekt te prere holle dhe sherbeni pjaten te ngrohte.
- Mund te perdorni djath kackavall siper.
(Visited 164 times, 1 visits today)