Ne kete recete do te shohim si te gatuajme cantucci ose cantuccini, te cilat nuk jane gje tjeter vecse biskota te cilat e kane prejardhjen nga qyteti italian i Pratos....
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme trilece ne shtepi. Vendosa te provoj versionin me krem mou siper dhe jo me krem karamel. Nese doni te beni trilecen...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme embelsiren crumble (lexohet kruhmbl) me kumbulla te zeza. Mund te perdorni te njejten recete per ta gatuar edhe me kumbulla te...
Torta mimoza eshte receta ideale per nje embelsire per festen e 8 marsit. Kjo torte mer emrin nga lulja e mimozes pasi siper eshte e dekoruar siper me copa te...
Brumi baze per krostata eshte shume i thjeshte dhe i lehte per tu pergatitur. Ju mund te perdorni brumin baze per krostata te ndryshme, si ato te mbushura me recel...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme ciambella me kaki dhe rrush te thate. Ciambella eshte thjesht nje torte ne forme unaze (ka qendern bosh). Duhet te keni...
Sot do te shohim si te gatuajme kek me karrota brenda 1 ore. Nje sekret per te pergatitur kekun me karrota eshte te zieni me pare karrotat para se te...
Para nje muaji provava nje pjate Gjeorgjane e cila nuk eshte gje tjeter vecese nje fokace e mbushur me djath dhe veze me emrin Khachapuri adjaruli. Shija eshte superlative, nuk rezistova...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kek me arra dhe stafidhe (rrush i thate). Nje embelsire pak e personalizuar edhe pse eshte thjesht kek, por i pergatitur...
Nese akoma nuk e keni provuar te gatuani embelsire me rrush te zi, ju keshilloj ta provoni sa me pare pasi shija eshte veretet e vecante. Cdo shtator gatuaj kete...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme kulac me kos. Sekreti per te patur nje rezultat shume te mire eshte pushimi i brumit per te pakten nje ore....
Kjo eshte receta per shendetlie me arra dhe mjalte, receta klasike e embelsires me te preferuar per ditet e festave, per ditelindje ose edhe thjesht...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme strudel me molle. Strudel me molle eshte nje embelsire me origjine austriake dhe me kalimin e kohes u adoptua edhe nga shume...
Ne kete recete do shohim si te gatuajme salce beshamel, si fillim duhet te dini se eshte nje salce me prejardhje franceze por edhe italiane. Me salcen beshamel mund te...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme tasqebap me mish vici te fresket. Kjo recete i perket kuxhines shqiptare. Eshte nje pjate shume e shishme dhe shume e...
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme torte me ananas te fresket. Nje ide shume e mire per te perdorur ananasin eshte pikerisht pergatitja e nje torte me...