Embelsire me rrush – Schiacciata all’uva

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Embelsire me rrush – Schiacciata all’uva

Udhezime

Die vendosa te gatuaj nje recete tipike te zones se toskanes ne Itali, embeslisra quhet schiacciata all’uva, eshte nje embelsire me rrush te zi vere. Kjo embeslire perdoret shume ne kete kohe pasi eshte koha e vjeljes se rrushit. Ne kete embelsire ju mund te shotni edhe nje erez qe quehet anice nese deshironi.

Loading...

Embelsire me rrush

Embelsire me rrush – Schiacciata all’Uva

  • Koha e Pergatitjes: 15
  • Koha jo aktive: 2 ore
  • Koha e Pjekjes: 45
  • Koha Totale:  4 ore
  • Porcione: 6-8
  • Veshtiresia: E Lehte
  • Tipi i Recetes: Embelsire Dessert

Perberesit:

  • 1 kg rrush i zi (rrush vere te kuqe)
  • 500 gr miell i tipit 00
  • 100 gr sheqer
  • 20gr maja buke
  • 3 luge mjalt
  • 2 luge vaj ulliri
  • 300ml uje
  • anice (me preference)

Udhezimet:

  1. Si fillim duhet te pergatisni brumin, merni majane dhe e shkrini nje nje filxhan me uje te vaket ( e hiqni nga masa e ujit qe keni ne dispozicion per embelsiren). Tek uji qe ngeli shtoni 3 luge mjalt dhe e perzieni.
  2. Kur majaja te kete shkrire e shtoni tek uji me mjalte dhe e perzieni perseri ne menyre qe gjithe majaja dhe mjalti te kene shkrire tek uji total.
  3. Filloni te ngjeshni brumin me ujin qe pergatitet me pare, kur te keni formuar nje mase ne konsistencen e brumit te bukes formoni nje top dhe e mbuloni me nje pecete dhe e lini te pushoj per gati dy ore (sa te dyfishohet vellimi).
  4. Merni rrushin dhe e lani mire duke i shkeputur kokerrat nje e nga nje ( nese deshironi mund tu hiqni farat c’do kokerre rrushi.. duhet pak kohe) dhe duke i vendosur te kullojne ne nje kullenjese.
  5. Kur brumi te jete gati e merni perseri dhe e punoni edhe nje here me  gjysmen e sheqerit dhe 2 luge vaj ulliri.
  6. Ndajeni brumin ne dy copa dhe formoni dy pete te trasha ne masen e tepsise ne te cilen do e piqni embelsiren.
  7. Lyeni tepsine me pak vaj dhe shtroni nje pete, shtoni gjysmat e kokrrave te rrushit, sperkateni me gjysmen e sheqerit te ngelur dhe pak erez aromantike anice (me preferenze).
  8. Perseritni edhe nje here proceduren, duke shtuar peten e dyte, shtoni kokerrat e rrushit te zi te ngelur, sperkateni me sheqerin e ngelur dhe e fusni embelsiren ne furre.
  9. Piqni embelsiren me rrush per gati 45 min ne 180°. Schiacciata all’uva eshte gati kur siper te ket mar nje ngjyre te bukur te kuqerremte si dhe lengu i rrushit te ket dale.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.