Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Kek me karrota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350gr
3 kokrra
250gr
80gr
1 maje luge
250gr
1 qeske te vogel

Nutritional information

415
Kilokalori

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kek me karrota

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Sot do te shohim si te gatuajme kek me karrota brenda 1 ore. Nje sekret per te pergatitur kekun me karrota eshte te zieni me pare karrotat para se te pergatisini embelsiren. Ju mund te sherbeni kek me karrota ne mengjes te shoqeruar me nje gote qumesht ose edhe mbasdite te shoqeruar me nje kafe. Kjo recete eshte nje ide shume e mire nese doni qe femijet tuaj te hane perimet, si perhsembull karrotat, por nuk dini se ne cfare menyre ti gatuani qe atyre tu pelqej, por ama ska femij mos te pelqejne embelsirat. Keshtu qe kjo eshte receta me e mire per te gatuar karrotat ne kete stine ne te cilen i gjejme te fresketa ne pazar.

Si te gatuajme kek me karrota

 

Steps

1
Done

Pastroni karrotat duke i gervishur siper me thike dhe me pas u prisni bishtin. I shplani dhe me pas i prisni ne feta te vogla. Vendosni nje tenxhere me uje ne zjarr dhe hidhni brenda karrotat qe te ziejne.

2
Done

Kur karrotat te kene zier i kulloni dhe me pas i kaloni ne mixer per ti grire (nese nuk keni mixer perdorni nje rende me vrima te gjera). I lini karrotat te ftohen ne nje ene.

3
Done

Merni nje tas dhe hidhni brenda sheqerin dhe vezet e plota. I rrihni me nje rrahse vezesh me korend ose edhe me rrahse dore. Kur masa te marri nje ngjyre te hapur dhe te formohet nje shkume, shtoni vaniljen pluhur, karrotat e grira dhe rrihni serisht te gjitha se bashku.

4
Done

Shtoni siper miellin avash avash duke trazuar nga larte poshte me kujdes me nje luge druri ose me rrahsen e dores. Ne fund shtoni fryresin e embelsirave dhe trazoni serisht ngadale deri sa te formohet nje mase homogjene.

5
Done

Merni nje tave te rrumbullakte dhe pasi ta keni lyer me vaj siper dhe ta keni sperkatur me pak miell ne menyre qe embelsira mos te ngjitet, shtoni masen e kekut me karrota siper.

6
Done

Piqni torten me karrota ne furre per 40 minuta ne 170° C. Keku me karrota eshte gati, mund ta sherbeni te vaket ose edhe ne temperature ambienti te sperkatur me shqer pluhur siper.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Veze te kuqe per pashke
next
Limoncello me limona te fresket
previous
Veze te kuqe per pashke
next
Limoncello me limona te fresket

Add Your Comment