Kek me karrota

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Perberesit

350gr Karrota
3 kokrra Veze
250gr Sheqer
80gr Vaj luledjelli
1 maje luge Vanilie
250gr Miell
1 qeske te vogel Maja per embelsira

Te dhena ushqyese

415
Kilokalori

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kek me karrota

Kuzhine:

Perberesit

Udhezime

Sot do te shohim si te gatuajme kek me karrota brenda 1 ore. Nje sekret per te pergatitur kekun me karrota eshte te zieni me pare karrotat para se te pergatisini embelsiren. Ju mund te sherbeni kek me karrota ne mengjes te shoqeruar me nje gote qumesht ose edhe mbasdite te shoqeruar me nje kafe. Kjo recete eshte nje ide shume e mire nese doni qe femijet tuaj te hane perimet, si perhsembull karrotat, por nuk dini se ne cfare menyre ti gatuani qe atyre tu pelqej, por ama ska femij mos te pelqejne embelsirat. Keshtu qe kjo eshte receta me e mire per te gatuar karrotat ne kete stine ne te cilen i gjejme te fresketa ne pazar.

Loading...

Si te gatuajme kek me karrota

 

Hapat

1
I kryer

Pastroni karrotat duke i gervishur siper me thike dhe me pas u prisni bishtin. I shplani dhe me pas i prisni ne feta te vogla. Vendosni nje tenxhere me uje ne zjarr dhe hidhni brenda karrotat qe te ziejne.

2
I kryer

Kur karrotat te kene zier i kulloni dhe me pas i kaloni ne mixer per ti grire (nese nuk keni mixer perdorni nje rende me vrima te gjera). I lini karrotat te ftohen ne nje ene.

3
I kryer

Merni nje tas dhe hidhni brenda sheqerin dhe vezet e plota. I rrihni me nje rrahse vezesh me korend ose edhe me rrahse dore. Kur masa te marri nje ngjyre te hapur dhe te formohet nje shkume, shtoni vaniljen pluhur, karrotat e grira dhe rrihni serisht te gjitha se bashku.

4
I kryer

Shtoni siper miellin avash avash duke trazuar nga larte poshte me kujdes me nje luge druri ose me rrahsen e dores. Ne fund shtoni fryresin e embelsirave dhe trazoni serisht ngadale deri sa te formohet nje mase homogjene.

5
I kryer

Merni nje tave te rrumbullakte dhe pasi ta keni lyer me vaj siper dhe ta keni sperkatur me pak miell ne menyre qe embelsira mos te ngjitet, shtoni masen e kekut me karrota siper.

6
I kryer

Piqni torten me karrota ne furre per 40 minuta ne 170° C. Keku me karrota eshte gati, mund ta sherbeni te vaket ose edhe ne temperature ambienti te sperkatur me shqer pluhur siper.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

Shkruaj pershtypjen tende