Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
0 0
Supe me miell dhe mish pule

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gjoksi dhe dy kofsha
1 kokerr
1 luge gjelle
2 thlepinj
1 luge gjelle
Pak
Pak

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supe me miell dhe mish pule

e lehte dhe e shijeshme

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ne kete recete do te shikojme si te gatuajme supe me miell dhe mish pule. Mishi i pules eshte shume i lehte per tu tretur dhe ka nje shije delikat, ne te njejten kohe eshte edhe mishi me i thjeshte per tu gatuar, pavaresishte nga menyrat e ndryshme si i pjekur, i zier ose i skuqur. Per te pregatitur supe me miell dhe mish pule ju duhet te keni mishin te fresket nese doni nje shije pak me te vecante, por mund te perdorni edhe mish pule te frigoriferit qe i gjeni shume kollaj ne supermarket.

Supe me miell dhe mish pule

 

Steps

1
Done

Merni mishin e pules dhe e lani mire ne qofte se pula eshte e fresket, duhet ta percelloni lekuren ne zjarr per te eliminuar dhe pendet e vogla qe mund te kete siper. E prisni mishin e gjoksit ne pjese te vogla kurse kofshat i lini ashtu sic jane.

2
Done

Merni mishin e pules dhe e lani pa ja hequr lekuren qe keni percelluar me pare ne zjarr. E coni mishin e pules te ziej ne nje tenxhere te thelle me uje dhe me qepen e qeruar dhe te grire holle. Shtoni pak krip dhe e lini te ziej ne zjarr mesatare.

3
Done

Nderkohe qe mishi zien merni nje tigan hidhni gjalpin e lini sa te mari nje ngjyre ari, pastaj hidhni miellin dhe trazoni me luge druri sa te mari nje njyre te lehte.

4
Done

Pasi te kete zier mishi e hiqni nga zjarri dhe nxirni mishin e pules ne nje pjate, filloni te hiqni kockat nga kofshet dhe e pastroni nga lekura dhe e thermoni mishin me mollezat e gishtave, te njejten gje duhet te beni edhe me gjoksin e pules (eliminoni lekuren dhe kocka nese ka dhe e thermoni me duar).

5
Done

Merni hudhren e pastroni nga lekura dhe e shtypni me duar dhe e hidhni tek lengu i mishit te pules per ti dhene pak shije. Ri vendosni tenxheren me lengun e mishit te pules ne zjarr dhe filloni te hidhni miellin e skuqur me gjalp duke trazuar me luge druri. Shtoni copat e mishit te pules dhe trazoni serisht e lini te zjej afer 10 minuta (shtoni uje nese lengu behet shume i trash).

6
Done

E hiqni supen me miell nga zjarri dhe e ndani ne racione per kater persona e dekoroni siper me piper te zi me pak lekure limoni te grire nese e preferoni dhe me nodnje erz jeshile qe keni ne shtepi (majdanoz ose pak qepe te njome).

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Salce pesto me borzilok te fresket
next
Ciambella me kaki dhe rrush te thate
previous
Salce pesto me borzilok te fresket
next
Ciambella me kaki dhe rrush te thate

Add Your Comment