Supe me miell dhe mish pule

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Perberesit

Gjoksi dhe dy kofsha Mish Pule
1 kokerr Qepe e bardhe
1 luge gjelle Miell
2 thlepinj Hudher
1 luge gjelle Gjalp
Pak Kripe
Pak Piper i zi

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supe me miell dhe mish pule

e lehte dhe e shijeshme

Kuzhine:

Perberesit

Udhezime

Ne kete recete do te shikojme si te gatuajme supe me miell dhe mish pule. Mishi i pules eshte shume i lehte per tu tretur dhe ka nje shije delikat, ne te njejten kohe eshte edhe mishi me i thjeshte per tu gatuar, pavaresishte nga menyrat e ndryshme si i pjekur, i zier ose i skuqur. Per te pregatitur supe me miell dhe mish pule ju duhet te keni mishin te fresket nese doni nje shije pak me te vecante, por mund te perdorni edhe mish pule te frigoriferit qe i gjeni shume kollaj ne supermarket.

Loading...

Supe me miell dhe mish pule

 

Hapat

1
I kryer

Merni mishin e pules dhe e lani mire ne qofte se pula eshte e fresket, duhet ta percelloni lekuren ne zjarr per te eliminuar dhe pendet e vogla qe mund te kete siper. E prisni mishin e gjoksit ne pjese te vogla kurse kofshat i lini ashtu sic jane.

2
I kryer

Merni mishin e pules dhe e lani pa ja hequr lekuren qe keni percelluar me pare ne zjarr. E coni mishin e pules te ziej ne nje tenxhere te thelle me uje dhe me qepen e qeruar dhe te grire holle. Shtoni pak krip dhe e lini te ziej ne zjarr mesatare.

3
I kryer

Nderkohe qe mishi zien merni nje tigan hidhni gjalpin e lini sa te mari nje ngjyre ari, pastaj hidhni miellin dhe trazoni me luge druri sa te mari nje njyre te lehte.

4
I kryer

Pasi te kete zier mishi e hiqni nga zjarri dhe nxirni mishin e pules ne nje pjate, filloni te hiqni kockat nga kofshet dhe e pastroni nga lekura dhe e thermoni mishin me mollezat e gishtave, te njejten gje duhet te beni edhe me gjoksin e pules (eliminoni lekuren dhe kocka nese ka dhe e thermoni me duar).

5
I kryer

Merni hudhren e pastroni nga lekura dhe e shtypni me duar dhe e hidhni tek lengu i mishit te pules per ti dhene pak shije. Ri vendosni tenxheren me lengun e mishit te pules ne zjarr dhe filloni te hidhni miellin e skuqur me gjalp duke trazuar me luge druri. Shtoni copat e mishit te pules dhe trazoni serisht e lini te zjej afer 10 minuta (shtoni uje nese lengu behet shume i trash).

6
I kryer

E hiqni supen me miell nga zjarri dhe e ndani ne racione per kater persona e dekoroni siper me piper te zi me pak lekure limoni te grire nese e preferoni dhe me nodnje erz jeshile qe keni ne shtepi (majdanoz ose pak qepe te njome).

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

Shkruaj pershtypjen tende