Përbërsit
-
400gr Melçi pule
-
1 Qepe e kuqe
-
20gr Vaj ulliri
-
40gr Kaperi
-
2 gjethe Sherebelte thata ose te fresketa
-
2 cope AçugaAçuga në vaj
-
gjysem gote uji Vere e kuqe
-
1 luge gjelle Gjalp
-
gjysem gote uji Leng mishiMe mire me leng pule
-
nje maj luge kafeje Kripe
-
Per Krostinit
-
Buke e tipit Baguette Bukë
Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme krostini toskani. Krostini nuk jane gje tjeter vecse buke e thekur dhe siper me salca te ndryshme. Krostini toskani jane feta buke te thekura dhe siper me salce te pergatitur me melci pule. Shija e salces eshte vertet shume e mire pasi melcite grihen dhe perzihen me perbersit e tjere te cilet i japin nje shije me delikate se sa ajo e melcive shqeto. Kjo recete eshte e rajonit te Toskanes ne Itali, per kete arsye quhen ne kete menyre.
Hapat
1
I kryer
|
Nje ne tigan pak te thelle, vendosni vajin dhe gjalpin te shkrij. Nderkohe pastroni qepen dhe e prisni ne copa te vogla. |
2
I kryer
|
Shtoni tek tigani, ku sapo ka shkrire gjalpi, qepen e grire ne kubike te vegjel. E trazoni here pas here qe te skuqet mire nga te gjitha anet. |
3
I kryer
|
Nderkohe qe qepa skuqet lani nen uje te rrjedhshem melcite e pules dhe i lini te kullojne. I prisni ne copa te vogla me gershere ose me thike. |
4
I kryer
|
I shtoni melcite te piqen tek tigani me qepe. Shtoni gjethet e sherebelit, dhe i trazoni here pas here dhe i mbyllni me kapak. |
5
I kryer
|
Kur melcite te jene skuqur mire shtoni veren dhe trazoni serisht derisa te avulloj. |
6
I kryer
|
Ne fund shtoni lengun e pules dhe e lini te ziej per gati 20 minuta. Nese nuk keni leng pule shtoni uje. Rregulloni me kripe dhe piper sipas deshires. |
7
I kryer
|
Kur melçite te kene zier, shtoni siper kaperit dhe açugat. Trazoni perberjen dhe e lini te shplodhet pak. Trasferoni perberjen ne mixer dhe e grini per te krijuar salcen me melci. |
8
I kryer
|
Prisni buken baguette ne feta, mund te perdorni edhe feta buke normale nese nuk keni buken e tipit baguette. I vendosni fetat e bukes te theken pak ne furre. I nzirrni dhe shtoni siper salcen duke e hapur me luge. |
9
I kryer
|
Krostini toskani jane gati. I sherbeni te vaket. |