Përbërsit
-
3/4 feta buke te thare Buke e grire3/4 feta buke te thate
-
1 kokerr Veze
-
20ml Qumesht
-
nje maj gishtash Kripe
-
sipas deshires Piper i zi
-
sipas deshires Menderz
-
3 luge gjelle Vaj ulliri
-
2 thelpinj Hudher
-
Per salcen
-
200ml Salce domate
-
2 luge gjelle Vaj ulliri
-
Nje maj gishtash Kripe
-
1 thelpi Hudher
Udhëzime
Për të sjellë një shije të veçantë në kuzhinën tuaj, po ju sjell recetën e qofteve me bukë të grirë. Buka e tharë që mbetet mund të përdoret për receta te shijshme. Kombinimi i vezeve, qumështit dhe bukës do të formojnë një përbërje të thjeshtë dhe të mirë, qoftet me bukë të grirë janë një pjatë e lehtë dhe shumë e shijshme. Mund të përdorni receten per aperitiv ose hapje të drekes, ndiqni hapat e mëposhtëm dhe përgatisni këto qofte të shijshme dhe të thjeshta fare.
Hapat
1
I kryer
|
Shtoni ne blender 3/4 copa buke te thare mire. E grini derisa te behet gati e nje trajteshme. |
2
I kryer
|
Ne nje tas shtoni vezen, qumështin, bukën e grire (nje pjese jo te gjithe), kripën, piperin dhe mëndrzën ose majdanozin. |
3
I kryer
|
Shtoni nje luge vaje tek masa dhe trazoni serisht. Formoni me duar 8/9 qofte rrumbullake nga masa. |
4
I kryer
|
Ne nje tigan vendosni te nxehet vaji i ulllirit me nje thelpi hudher per ta aromatizuar. |
5
I kryer
|
Vendosni nje e nga nje qoftet dhe i skuqni mire nga te gjitha anet. I vendosni ne nje kartopecete qe te humbasin vajin e tepert. |
6
I kryer
|
Përgatisja e Salsës: Në të njëjtën tigan, shtoni vajin dhe nje thelpi hudhre dhe e lini te nxehet. |
7
I kryer
|