Përbërsit
-
350gr Pete te gatshme
-
200gr Djath Gorgonzola
-
1 Veze
-
1 dege Selino
Udhëzime
Keto dite lezova nje recete shume te lezeteshme per tu gatuar per diten e shen valentinit. Kjo recete jo vetem qe eshte teper e thjeshte por eshte teper e bukur. Praktikisht per te bere kete recete ju duhet nje pete e gateshme e tipit sfoglia si dhe djath gorgonzola. Gjitheashtu ju duhen dy stampa ne forme zemre (nje me e madhe dhe tjetera me e vogel). Le te shohim si te gatuajme zemra te mbushura me krem djathi gorgonzola!
Zemra te mbushura me djath gorgonzola
Hapat
1
I kryer
|
Merni vezen dhe e rrihni me nje pirun dhe me nje luge kafeje me uje, ndizni furrin qe te nxehet ne 180°. |
2
I kryer
|
Me pas merni petet e gateshme dhe i vendosni mbi tavoline. Me stampen ne forme zemre me te madhe formoni 24 zemra. |
3
I kryer
|
Merni stampen ne form zemre me te vogel dhe 16 nga 24 zemrat qe formuat me pare i prisni serisht duke formuar korrniza ne forme zemre. Ne kete pike ju do te keni 8 zemra te medhaja te pa prera dhe 16 korrniza ne form zemre si dhe 16 zmera te vogla te mbetura nga korrnizat (keto te fundit nuk duhen). |
4
I kryer
|
Merni nje zemer te madhe dhe vendosni mbi te dy korrniza ne meyre qe te formohet nje ene ne forme zemre me corrnize me te larte aneve dhe bosh ne mes (lyeni me vezen e rrahur bazen me pare se te vendosni korrnizat ne menyre qe te ngjiten mire me njera tjetren). |
5
I kryer
|
Lyeni siper enen qe sapo formuat edhe nga siper me veze ne menyre qe te marri nje nghyre te bukur gjate pjekjes. |
6
I kryer
|
Merni nje tepsi dhe vendosni ne te leter furri i ciki sherben per te mos ngjitur, sistemoni zemrat dhe i vendosni ne furren e nxehur ne 180° per 10 minuta. |
7
I kryer
|
Nderkohe pergatisni kremin me djathin gorgonzola ne kete menyre: merni selinone dhe vendosni menjane gjethet per dekor, degen e prisni shume imet me thike. Me pas ndani panen ne gjysem dhe e hidhni ne nje ene mbashke me djathin gorgonzola dhe me nje pirun punoni masen, shtoni selinon e grire dhe trazoni perseri. |
8
I kryer
|
Merni gjysmen e panes qe ngeli dhe e rrihni me rrahse elektrike ose manuale deri sa te dyfishoj vellimin dhe e bashkoni me kremin qe formuat me pare. Trazoni me ngadale nga larte poshte te gjithe perberjen dhe e vendosni ne frigorifer. |
9
I kryer
|
Ne momentin qe sherbeni zemrat i mbushni me gorgonzola dhe i dekoroni me nje gjethe te selinos. |