Tiramisu ne vazo

Shpernda ne kanalet e tua social

Or you can just copy and share this url

Mbaje shenim

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu ne vazo

Udhezime

Tiramisuja eshte nje nder embelsirat me te mira dhe te shijshme qe mund te bejme si ne ditet e nxehta te veres ashtu edhe ne ditet e ftohta te dimrit, ka avantazhin qe pergatitet para kohe, me mire ne darke per te nesermen. Ne kete recete do te shohim si te pergatisim tiramisu ne vazo qelqi ose kupa te vogla, mjafton te keni ene per te vendosur brenda nje porcion duke bere keshtu nga nje tiramisu per person.
Tiramisu ne vazo
Tiramisu ne vazo

Tiramisu

Koha e Pergatitjes: 25 min
Koha e Pjekjes: 5 min
Koha Totale: 25 min
Porcione: 6
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: embelsire

Loading...

PERBERESIT:

  • 500g biskota savoiardi
  • 180g djath maskarpone
  • 400ml pana per embelsira
  • 100g sheqer pluhur
  • 2 luge gjelle rum
  • 600ml kafe te bere ne moka
  • kakao

UDHEZIMET:

1. Si fillim pergatisni kremin ne kete menyre: rrihni mire panen ne nje tas, shtoni djathin maskarpone, trazoni mire, pastaj shtoni sheqerin pluhur dhe rumin. I trazoni mire te gjithe keta perberes me nje rrahese elektrike. Ne kete menyre sapo krijuat kremin per tiramisune.

2. Pergatisni kafene moka dhe e hidhni nje nje ene qe te ftohet, ju duhen pak a shume 5 min per te bere kafene.

3. I thyeni ne 2-3 pjese biskotat savoiardi, i regjni shpejt e shpejt ne kafe dhe i vendosni ne fund te vazove (i zhysni me nje shpejtesi te madhe ne kafe… sepse po i vendoset per shume kohe biskota do te behet brum dhe humbet komplet formen).

4. Shtoni siper biskotave kremin qe pergatitet me pare dhe me pas vendosni nje tjeter shtrese tjeter me biskota te regjura ne kafe dhe nje shtrese te trashe me kremin e pergatitur siper.

4. E sperkatni siperfaqen e seciles vazo me tiramisu me kakao te hidhur me bollek, i vendosni ne frigorifer per te pakten 4 ore dhe i hiqni nga frigoriferi vetem ne momentin qe do ti sherbeni.

Si Te Gatuajme

-Food Blogger- Me pelqen te gatuaj por me shume ti fotografoj dhe shkruaj recetat. Kerkoj receta kudo... ne revista e libra! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te dergoni recetat tuaja.

Pershtypjet e recetes

Nuk ka akoma asnje pershtypje. Perdorni formularin e meposhtem per te shkruar ose vlersuar receten. Kontributi juaj eshte i rendesishem. Faleminderit.

Shkruaj pershtypjen tende