Udhëzime

Tiramisu
Koha e Pergatitjes: 25 min
Koha e Pjekjes: 5 min
Koha Totale: 25 min
Porcione: 6
Veshtiresia: E Lehte
Tipi i Recetes: embelsire
PERBERESIT:
- 500g biskota savoiardi
- 180g djath maskarpone
- 400ml pana per embelsira
- 100g sheqer pluhur
- 2 luge gjelle rum
- 600ml kafe te bere ne moka
- kakao
UDHEZIMET:
1. Si fillim pergatisni kremin ne kete menyre: rrihni mire panen ne nje tas, shtoni djathin maskarpone, trazoni mire, pastaj shtoni sheqerin pluhur dhe rumin. I trazoni mire te gjithe keta perberes me nje rrahese elektrike. Ne kete menyre sapo krijuat kremin per tiramisune.
2. Pergatisni kafene moka dhe e hidhni nje nje ene qe te ftohet, ju duhen pak a shume 5 min per te bere kafene.
3. I thyeni ne 2-3 pjese biskotat savoiardi, i regjni shpejt e shpejt ne kafe dhe i vendosni ne fund te vazove (i zhysni me nje shpejtesi te madhe ne kafe… sepse po i vendoset per shume kohe biskota do te behet brum dhe humbet komplet formen).
4. Shtoni siper biskotave kremin qe pergatitet me pare dhe me pas vendosni nje tjeter shtrese tjeter me biskota te regjura ne kafe dhe nje shtrese te trashe me kremin e pergatitur siper.
4. E sperkatni siperfaqen e seciles vazo me tiramisu me kakao te hidhur me bollek, i vendosni ne frigorifer per te pakten 4 ore dhe i hiqni nga frigoriferi vetem ne momentin qe do ti sherbeni.